Video iš Gazos Ruožo: gyventojai bando prasiveržti į savo namus. Yra nukentėjusiųjų  ()

IDF turėjo panaudoti ašarines dujas, kad sustabdytų Palestinos arabus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio 24 d., Saladino kelias, einantis per visą Gazos Ruožą, yra užpildytas palestiniečių vežimų, važiuojančių iš pietų į anklavo šiaurę, ketinančių grįžti į savo namus, o tai erzina „Hamas“.

Taigi Palestinos arabai keliauja automobiliais, pėsčiomis ir net vežimais. IDF kol kas sugebėjo suvaldyti minias, tačiau kariuomenė anksčiau naudojo aktyvias priemones palestiniečių, norinčių grįžti namo, demonstracijoms išsklaidyti, įskaitant ašarines dujas.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, mažiausiai trys palestiniečių arabai buvo sužeisti. IDF atstovas spaudai, Avichai Adrai, arabų kalba kreipėsi į Gazos Ruožo gyventojus, pabrėždamas, kad karinės operacijos dar nesibaigė.

Laikinas atakų nutraukimas dėl humanitarinių priežasčių. Šiaurinis Gazos Ruožas tebėra pavojinga karo zona, judėjimas per ją draudžiamas“, - sakė A. Adrai.

Kaip pažymėjo IDF atstovas, Izraelio kariuomenė prašo žmonių likti humanitarinėje zonoje Gazos Ruožo pietuose dėl savo saugumo. Jis perspėjo, kad gyventojų judėjimas iš Gazos Ruožo pietų į šiaurę yra griežtai draudžiamas“.

 

Socialiniuose tinkluose jau pasirodė vaizdo įrašai, kuriuose girdisi šūvių garsai. Yra tikimybė, kad „Hamas“ provokuoja nukreipdamas Gazos gyventojus į kontaktų su IDF kariais liniją, siekdamas sutrikdyti arba sustabdyti susitarimus dėl pagrobtųjų paleidimo.

Pranešta, kad IDF sunaikino didelį „Hamas“ tunelių tinklą Šifos ligoninėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()