[ŽT] „Jie padengti anglimi...“ Košmaras Kyjive. Smogė „juodieji šahedai“ (Foto)  ()

Atakoms prieš Ukrainą šeštadienį, lapkričio 25 d., priešas panaudojo naujos spalvos dronus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armija per masiškiausią „Shahed“ ataką Ukrainos teritorijoje pirmą kartą panaudojo juodai dažytus nepilotuojamas orlaivius.

Okupantai savo žiniasklaidos šaltiniuose rašo, kad bepiločių smūgio Ukrainai metu lapkričio 25 dieną tyčia panaudojo juodai nudažytą „Shahed-136“.

Dabar matome, kad naudojo anglies medžiagas. Anglis, kuri yra radaro signalus sugerianti medžiaga, ir juoda spalva – aišku kodėl. Tai apsunkins oro gynybos darbą, o būtent vizualią nuorodą į mobiliųjų ugniagesių grupių taikinį", - sakė Ignatas. 
 

Taip buvo padaryta, nes dėl tokio maskavimo gali būti sunku juos aptikti naktiniame danguje naudojant prožektorių, kuris yra pagrindinė mobiliųjų oro gynybos komandų aptikimo priemonė. Rusai net skundėsi, kodėl anksčiau nesugalvojo tokios „akivaizdžios idėjos“.

 

Atakoms Kyjive šeštadienį, lapkričio 25 d., priešas nepanaudojo naujų „Shahed-238“ bepiločių orlaivių su infraraudonųjų spindulių valdymo sistema, kuriuos Iranas pristatė prieš kelias dienas.

Prieš kelias dienas Iranas pristatė reaktyvinį droną-kamikazę „Shahed-238“. Iš esmės naujoji dronų serija yra gerai žinomo „Shahed-136“ modifikacija. Be klasikinio varianto su autonomine inercine valdymo sistema ir GPS signalais, yra ir infraraudonųjų/optinių bei tikriausiai radaro valdymo sistemos variantų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(49)
(-36)

Komentarai ()