„Tikėtina, tai bus Lietuva. Putinas gali pramušti sausumos koridorių į Kaliningradą“  (1)

Eksperto teigimu, Rusija nepajėgi pasipriešinti JAV, tačiau mažai tikėtina, kad Amerika galėtų stoti į karą prieš Rusijos Federaciją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-28 „Tikėtina, tai bus Lietuva. Putinas gali pramušti sausumos koridorių į Kaliningradą“  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija anksčiau ar vėliau užpuls NATO šalis. Viena pirmųjų valstybių tikriausiai bus Lietuva.

Tokią nuomonę interviu OBOZ.UA išsakė Ukrainos karo veteranas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos majoras Oleksijus Hetmanas.

„Vokiečių analitikai jau sakė: jei Putinui pavyks įgyvendinti savo planą užgrobti Ukrainą, jam prireiks tik šešerių metų karui su NATO šalimis. Visai gali būti, kad tai bus Baltijos šalys arba Lenkija. Anksčiau ar vėliau Putinas kils konfliktas su NATO šalimis, nes Kremliaus propaganda nuolat pabrėžia, kad Rusija kariauja su šiuo bloku“, – aiškino jis.

Jo nuomone, Putinas pradės nuo Lietuvos, nes jam reikia pramušti sausumos koridorių į Kaliningradą.

„Svarbu pažvelgti į tai, kiek Aljanso šalys, deklaruojančios, kad užpuolimo atveju nedelsdamos dalyvaus karo veiksmuose prieš agresorių pagal NATO chartijos 5 straipsnį, bus iš tikrųjų pasirengusios tai padaryti. Juk šis straipsnis parašytas gana gudriai. Nekalbama apie tai, kad NATO kariai tuoj įsitrauks į karo veiksmus. Sakoma, kad bus tam tikros konsultacijos", – pažymėjo Hetmanas.

 

Jo prielaidomis, net jei Rusija užpultų vieną iš NATO šalių, JAV greičiausiai nesivels į tiesioginį konfliktą.

„Iš pradžių tai gali būti pagalba ginklais ar ribotas kontingentas ar dar kažkas. Manau, Putinas būtų griebęsis tokios agresijos anksčiau. Jis tiesiog įstrigo Ukrainoje ir dabar jam reikia laiko pasiruošti“, – apibendrino ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(39)
(-23)

Komentarai (1)