Blogio ašis stiprėja. Rusija savo sąjungininkui perduoda Su-35, Mi-28 ir Jak-130  ()

Irano gynybos viceministras Mahdi Farahi paskelbė, kad buvo pasiektas susitarimas dėl Rusijoje pagamintų orlaivių ir sraigtasparnių pirkimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iranas susitarė su Rusija dėl naikintuvų Su-35, atakos sraigtasparnių Mi-28 ir kovinių mokymo lėktuvų Jak-130 pirkimo. Tai pranešė naujienų agentūra „Tasnim“.

Irano gynybos viceministras brigados generolas Mahdi Farahi sakė, kad susitarimas su Rusija dėl kovinių lėktuvų pirkimo yra pasiektas.

Taip pat teigiama, kad Irano karinis sraigtasparnių parkas yra galingiausias regione. Įgyvendinus keletą projektų, pavyko modernizuoti sraigtasparnių parką.

Su naikintuvais situacija kitokia. Iranas teigia neįsigijęs jokių naujų naikintuvų, išskyrus kelis MiG-29 1990-aisiais. Rugsėjo mėnesį buvo gauti pirmieji Jak-130 lėktuvai. Pažymima, kad kovinis mokomasis lėktuvas leis Irano pilotams mokytis valdyti 4+ kartos naikintuvus ir net 5 kartos Su-57 tipo lėktuvus.

 

Anksčiau žiniasklaida rašė, kad Rusijos Federacija mainais už karinę pagalbą Teheranui perduos Iranui 60 naikintuvų Su-35.

Frazę „blogio ašis“ pirmą kartą 2002 m. sausio 29 d pavartojo JAV prezidentas George'as W. Bushas ir iš pradžių reiškė Iraną, Iraką ir Šiaurės Korėją. 2023 m. Senato mažumos lyderis Mitchas McConnellas apibūdino Iraną, Kiniją ir Rusiją kaip naują blogio ašį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(19)
(4)

Komentarai ()