Rusija skelbia apie karą su NATO. Kas vyksta  ()

Rusija yra pasirengusi ginkluotam konfliktui su NATO šalimis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija yra pasirengusi ginkluotam konfliktui su NATO šalimis, tačiau ar jis prasidės, ar ne, priklauso nuo Šiaurės Atlanto Aljanso, tai interviu „Izvestija“ pareiškė Rusijos užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas.

„Pasirinkimas yra visiškai NATO pusėje. Esame pasirengę, kaip jau buvo įrodyta, ginti savo nacionalinius interesus visomis mūsų turimomis priemonėmis“, – sakė Riabkovas.

Kartu jis perspėjo NATO šalis, kad jos pasirinko „pavojingą kelią“. „Žmonės, kurie ir toliau bando mūsų jėgas, matyt, mano, kad jų pačių „lošimui“, lažybų didinimo žaidimui, nėra ribų. Bet jie gali būti tarp pralaimėjusiųjų“, – pažymėjo Riabkovas.

Be to, aukšto rango Užsienio reikalų ministerijos atstovas atmetė galimybę „artimoje ateityje“ atkurti santykius tarp Rusijos ir NATO. „Buvome pasirengę derėtis tik lygiaverčiais ir abipusiai pagarbiais pagrindais, su tuo Šiaurės Atlanto Aljansas ir jo šalys narės visada turėjo problemų. Ir dabar, atsižvelgiant į tai, kas vyksta, aš net neįsivaizduoju situacijos ir konteksto, kuriame tai įmanoma. Jei kas nors Vakaruose mano, kad mums reikia šių santykių ir kada nors ateisime ir prašysime juos atkurti, tai yra didelė klaida“, – aiškino Riabkovas.

Anksčiau Vokietijos užsienio politikos draugija (DGAP) paskelbė pranešimą „Užkirsti kitą karą“, kurio autoriai prognozavo karą tarp NATO šalių ir Rusijos per artimiausius 6–10 metų.

 

Ekspertų teigimu, pasibaigus intensyvioms kovoms Ukrainoje, Maskvai prireiks maždaug 10 metų, kad atkurtų savo kariuomenę, kuri galėtų pulti NATO. „Net po beveik dvejų metų karo Ukrainoje Rusijos karinis potencialas yra didesnis, nei atrodo“, – pažymėjo pranešimo autoriai.

Siekdamos užkirsti kelią karui, NATO šalys turi parodyti Rusijai, kad konfliktas su bloku Maskvai yra beviltiškas. Šiais tikslais ekspertai siūlo greitai padidinti ES šalių karinį potencialą ir apie tai atvirai informuoti Rusiją. NATO restruktūrizavimas turi būti baigtas likus bent metams iki tol, kol Rusija pasirengs karui su Aljansu savo teritorijoje, padarė išvadą ekspertai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(14)
(-6)

Komentarai ()