„Bus labai ilgas karas“. Izraelio ir „Hamas“ karas. 2024 m. laukia pragaras  ()

Anot Izraelio pareigūno, skirtingai nei ankstesnėse karinėse operacijose ir karuose, šį kartą aiškaus „galutinio taško“ nebus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelis planuoja kampaniją prieš „Hamas“, kuri truks metus ar ilgiau. Intensyviausia sausumos puolimo fazė numatoma 2024 metų pradžioje, rašo „Financial Times“, remdamasis savo šaltiniais.

Pasak žurnalistų, Izraelio strategija numato, kad šiaurinėje Gazos Ruožo dalyje dislokuoti IDF daliniai įsiveržs gilyn į apsupto Palestinos anklavo pietus.

Straipsnyje teigiama, kad Izraelio tikslas yra pašalinti tris pagrindinius „Hamas“ lyderius – Yahya Sinwar, Mohammed Deif ir Marwan Issa, taip pat pasiekti „lemiamą“ karinę pergalę prieš 24 grupuotės batalionus ir požeminių tunelių tinklą.

„Bus labai ilgas karas... Šiuo metu mes toli gražu neįpusėjome savo tikslų“, – sakė vienas iš leidinio pašnekovų.

Anot neįvardyto Izraelio pareigūno, skirtingai nei ankstesnėse Izraelio karinėse operacijose ir karuose, šį kartą aiškaus „galutinio taško“ nebus.

Izraelio pareigūnai pabrėžia, kad pirmiausia ketina pasiekti pradinį karo tikslą – sunaikinti „Hamas“, nesvarbu, kas nutiktų toliau ar kiek tai truktų.

 

„Pagrindinis skirtumas [dabar], kurio „Hamas“ nesupranta, yra tas, kad turime kantrybės. Viskas pasikeitė spalio 7 d.“, – sakė šaltinis.

Teigiama, kad karo „pereinamojo laikotarpio ir stabilizavimo“ fazė, kuri vyks po pagrindinės sausumos kampanijos, skirta paruošti Gazą naujai pokario tvarkai be „Hamas“ kovotojų. Anot viešai neatskleistų informacijos, Izraelio vyriausybė iki šiol atsisakė diskutuoti, ar Palestinos valdžia Vakarų Krante gali susigrąžinti Gazos Ruožo kontrolę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()