Beprotiška. Atakuota Izraelio karinė bazė, kurioje saugomi branduoliniai ginklai  ()

Analitikų teigimu, iš Gazos Ruožo paleista raketa sukėlė gaisrą Izraelio bazėje Sdot Micha.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena iš „Hamas“ raketų, paleistų į Izraelį iš Gazos Ruožo spalio 7 d., pataikė į Sdot Micha karinę bazę, kurioje, kaip manoma, yra raketų, galinčių nešti branduolinius ginklus. Apie tai rašo „The New York Times“.

Pranešama, kad į pačias raketas nebuvo pataikyta, tačiau smūgis sukėlė gaisrą, kuris priartėjo prie raketų ir kitų jautrių ginklų slėptuvių.

Kaip pažymi straipsnio autoriai, Izraelis niekada nepripažino savo branduolinio arsenalo egzistavimo. Tuo tarpu Izraelio informatoriai, JAV pareigūnai ir palydovinių vaizdų analitikai sutaria, kad šalis turi bent nedidelį branduolinių ginklų skaičių.

Pasak Amerikos mokslininkų federacijos Branduolinės informacijos projekto direktoriaus Hanso Christenseno, Sdot Micha bazėje gali būti saugoma nuo 25 iki 50 „Jericho“ raketų paleidimo įrenginių, galinčių nešti branduolinius ginklus.

 

Remiantis išslaptintais JAV vyriausybės dokumentais, Izraelio raketos „Jericho“ yra aprūpintos branduolinėmis galvutėmis. Christenseno teigimu, kovinės galvutės greičiausiai yra laikomos atskiroje vietoje, toli nuo bazės, todėl joms nekiltų pavojus per „Hamas“ raketų ataką.

IDF atsisakė tai komentuoti. Kartu žurnalistai pažymėjo, kad po spalio 7-osios aplink karines pozicijas šalia raketos kritimo vietos buvo pastatyti nauji moliniai pylimai ir užtvarai, tikriausiai siekiant apsisaugoti nuo būsimų atakų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()