Priešui jokių šansų. Ukrainoje naudojama unikalaus taiklumo sistema (Video)  ()

Donecko srityje britiška oro gynybos sistema „Stormer HVM“ medžioja sraigtasparnius, lėktuvus ir dronus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

TSN žurnalistė Julija Kirijenko  pasidomėjo, kaip oro gynybos sistema „Stormer HVM“ Donecko srityje medžioja priešo orlaivius. Kad patys netaptų rusų taikiniu, Ukrainos gynėjai nuolat keičia savo buvimo vietą.

„Stormer HVM“ sistema buvo sukurta siekiant naikinti sraigtasparnius ir lėktuvus artimu atstumu. Donecko srityje ji efektyviausia medžiojant priešo bepiločius orlaivius. „5 km distanciją raketos įveikia per 5–6 sekundes“, – sako kovotojas Dmitrijus.

„Stormer HVM“ turi 2-8 raketas. Net viena raketa dažniausiai numuša taikinė, nes yra ne tik tiksli, bet ir itin greita. Rusų dronai ar lėktuvai neturi galimybių pabėgti.

Žurnalistų kalbinta „Stormer HVM“ įgula kartu dirba invazijos pradžios. Anksčiau jie dirbo su sovietine priešlėktuvinių raketų sistema „Osa“. Kai Jungtinė Karalystė perdavė Ukrainai „Stormer HVM“, šios sistemos gina dangų Zaporižios ir Donecko srityse.

 

„Mes kovojame visą parą. Bet kokiu oru ir bet kurią dieną esame pasiruošę išeiti ir dirbti“, – sako oro gynybos sistemos vadas Vasilijus.

Ši „Stormer HVM“ įgula sunaikino daugiau nei penkiasdešimt taikinių - ne tik daug dronų, bet ir du Su-25 lėktuvus.

(74)
(2)
(72)

Komentarai ()