Pasaulyje raudona riba. „Esame ant slenksčio, kai mus kontroliuos tik vienas žmogus“  ()

Pasaulis parodė savo silpnumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Esame ties riba, kai mus gali įveikti tik vienas žmogus – Vladimiras Putinas, teigia užsienio ir saugumo politikos analitikas Edward Hunter Christie savo socialinio tinklo „X“ paskyroje.

Pasak analitiko, Putinas taip persistengė, kad pasaulis galėjo sužlugdyti jį, jo režimą, jo ekspedicines pajėgas ir tam tikra prasme net jo šalį. Tačiau jis statė ant savo į galvijus panašių piliečių, Europos lyderių silpnumo ir visiškai nuspėjamų Vakarų branduolinės politikos „ekspertų“ – jam tereikėjo užsiminti apie kelis grasinimus, ir baimės sėkla buvo pasėta, garantuojant, kad jokie amerikiečių ir Europos kariai nesistos jam skersai kelio.

Ir jis žinojo, kad gali tikėtis, jog ypač Bidenas, Scholzas ir Macronas galiausiai pernelyg bijos jį tiesiogiai sustabdyti.

„Kai svarbiausios Vakarų valstybės buvo pasirinkusios tarpinę trajektoriją, t. y. šiek tiek, bet ne per daug, padėti Ukrainai, o bet kokie ryžtingi veiksmai buvo visiškai atmesti, jam tereikėjo palaipsniui silpninti Vakarų pasaulio ryžtą ir nukreipti dėmesį nuo kitų šalių. Tam jis galėjo pasikliauti neįtikėtinu Amerikos demokratijos trapumu, kai galima išplauti dešimčių milijonų rinkėjų smegenis vien nusipirkus keletą pagrindinių įtakingų asmenų, o tai savo ruožtu leidžia pusei vienos iš dviejų politinių partijų savo drebančiom kojam žengti link Maskvos, kol jie bombastiškai kalba apie viską, tik ne apie Maskvą“, - rašo E. H. Christie.

 

Pajutęs, kad silpnumo indas yra arti pasirengimo, Putinas atliko tą patį triuką, kurį buvo atlikęs 2015 m., kai pamatė, kad iš Europos daugiau negaus, – atidarė 2-ąjį frontą (tuo metu Siriją).

Tada jis išbandė vandenis: o kas, jei Iranas atvirai padės Rusijai pulti Ukrainą? Ar karas gali būti išplėstas, ar Vakarai smogs Iranui? Nieko rimto nepadarėme, teigia Christie, todėl pagalba tik tęsėsi – Irano bepiločiai lėktuvai „Shahed“ iki pat šios dienos reguliariai puola Ukrainą. Tai taip pat padrąsino Iraną Artimuosiuose Rytuose.

Tikėtina, kad Putinas paskatino iraniečius ir „Hamas“ užpulti Izraelį, bet net jei to ir nepadarė, akivaizdu, kad dėl mūsų nesugebėjimo imtis veiksmų prieš Iraną „Hamas“ išpuolis prieš Izraelį tapo labiau tikėtinas, teigia analitikas.

 

Tai atvėrė antrąjį frontą pasaulinėje revizionistinių valstybių konfrontacijoje prieš Vakarų tvarką ir puikų pretekstą respublikonų politikams apsimesti stipriais remiant Izraelį, o Ukrainą nuleisti ant žemės.

„Tie, kurie turi nelaimę atsidurti Rusijos kontrolės sferoje, bus sutriuškinti per neostalinistinį valymą. Artimuosiuose Rytuose toliau vyraus pusiau kontroliuojamas ir brangiai kainuojantis chaosas. Kinija drąsėja ir sparčiai ginkluojasi. Europa vis dar tinkamai neatsibudo ir nesugeba susitvarkyti su savo kaimynyste. O Amerikos prestižas ir vieta pasaulyje žlunga visiems akyse“, - užbaigia E. H. Christie.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(65)
(3)
(62)

Komentarai ()

Susijusios žymos: