„Taip kariaujama šiame tūkstantmetyje...“ Pulkininkas skelbia, kada prasidės tikrasis kontrpuolimas  ()

Skelbiama sąlyga, kada prasidės tikrasis Ukrainos puolimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikrasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas prasidės tik tada, kai Ukrainos kariuomenė gaus pakankamą skaičių lėktuvų iš savo partnerių.

„Ukrainos įgulos pradėjo mokytis skraidyti vakarietiškais naikintuvais F-16 - taigi lėktuvų gausime“, - UNIAN sakė karo ekspertas Romanas Svitanas. Jo teigimu, Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms tikram puolimui reikia daugiau nei 100 lėktuvų.

„...Reikalas tas, kad jei priešas turi aviaciją, o tu jos neturi, jokie plataus masto puolamieji veiksmai paprasčiausiai nepavyks. Tai neįmanoma, yra tam tikri karinių operacijų vykdymo ir planavimo dėsniai. Tikrąjį puolimą pradėsime tik tada, kai gausime lėktuvų, ir pakankamai daug. Tai ne pora, ne du ar net ne eskadrilė. Tai turėtų būti brigados“, - sakė pašnekovas.

Pasak jo, reikia trijų ar keturių brigadų – tai maždaug 120-160 orlaivių. „Tada galima planuoti kokią nors puolamąją operaciją. Taip kariaujama šiame tūkstantmetyje: pirmiausia dirba aviacija, o paskui jau pradeda vykdyti užduotis pėstininkai. Antžeminė operacija jau vykdoma šlavimo, o ne puolimo režimu“, - pabrėžė Svitanas.

 

Ekspertas mano, kad kitas Ukrainos karių puolimo etapas bus tik pavasarį, gavus lėktuvus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(1)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: