Unikali operacija! Ukrainiečių įžūlumas nepaliko rusams jokių šansų (Video)  ()

Ukrainos saugumo tarnyba papasakojo apie specialiąją operaciją, skirtą sunaikinti Rusijos okupacinių dalinių valdymo centrą Polesėje 2022 metų kovą. Unikali sabotažo operacija naudojant sunkiąją artileriją tapo reikšmingu Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) indėliu išlaisvinant Kyjivo sritį iš okupantų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šios operacijos detalės pateikiamos filme „Priešo guolis. Likvidavimas“ iš dokumentinio ciklo „SBU. Specialioji pergalės operacija“.

„Tai buvo pirmasis toks sabotažas naudojant artilerijos pajėgas. Sėkmingas, kokybiškas, SBU suorganizuotas sabotažas, vykdytas kartu su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artileristais, yra pavyzdys, kad kartu esame stiprūs. Tai prisidėjo prie Kyjivo srities gynybos. Atmušėme priešą, ir jis buvo priverstas trauktis iš Ukrainos teritorijos“, – pabrėžė Ukrainos saugumo tarnybos vadovas Vasilijus Maliukas.

Toje būstinėje buvo įsikūrusi į Kyjivą besiveržiančių rusų vadovybė. Šalia okupantai laikė didelį kiekį technikos, amunicijos, kuro. Šis logistikos valdymo centras tapo SBU taikiniu, todėl specialiosios pajėgos tyliai pristatė artileriją į vadinamąją pilkąją zoną, netoli Rusijos pozicijų. 152 mm haubicos buvo dislokuotos gana arti rusų.

 

„Tai buvo drąsi operacija. Tiesą sakant, vos už kelių kilometrų nuo priešo vaikinai ruošė mūsų artilerijos pozicijas“, - pažymėjo Ukrainos saugumo tarnybos vadovas.

Ukrainiečių artilerija sunaikino įsibrovėlių vadavietę. SBU Kyjivo srityje, žinoma, dirbo ir toliau - minavo rusų logistikos linijas, sprogdino tiltus, naikino rusų techniką bei okupantus.

(72)
(1)
(71)

Komentarai ()

Susijusios žymos: