Mūšiai dėl kairiojo kranto. Ukrainos pajėgos ištaškė elitinę Rusijos diviziją. Teplinskis nutarkuotas  (1)

Elitinis dalinys bandė sunaikinti Ukrainos placdarmą prie Krynkų. Anot analitikų, 104-oji divizija turėjo prastą aviacijos ir artilerijos palaikymą, o personalas buvo formuojamas nepatyrusių karių sąskaita.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ginkluotųjų pajėgų Kutuzovo ordinu apdovanota 104-oji gvardijos desantininkų divizija per mūšius Chersono srityje gruodžio pradžioje negalėjo pasiekti savo tikslų. Tai praneša Didžiosios Britanijos gynybos ministerija.

„2023 metų gruodžio pradžioje naujai suformuota 104-oji gvardijos oro desantininkų divizija per savo kovinį debiutą Chersono srityje tikriausiai patyrė itin didelių nuostolių ir negalėjo pasiekti savo tikslų“, – rašoma pranešime.

Didžiosios Britanijos gynybos ministerija pažymėjo, kad operacija įvyko 104-ajai divizijai prisijungus prie „Dniepro“ karių grupės ir jos bandymo sunaikinti Ukrainos placdarmą prie Krynkų kairiajame Chersono srities krante.

Didžiosios Britanijos žvalgybos duomenimis, 104-oji divizija turėjo prastą oro ir artilerijos paramą, o daugelis karių tikriausiai buvo nepatyrę. Didžiosios Britanijos gynybos ministerija pabrėžė, kad Rusijos armija paragino „Dniepro“ karių grupės vadą generolą pulkininką Michaią Teplinskį atsistatydinti.

 

„Tai smūgis Teplinskio, kaip vieno pajėgiausių Rusijos lauko vadų per karą, reputacijai“, – pridūrė žvalgybos agentūra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(1)
(53)

Komentarai (1)