„Sučiuptas meluojant.“ Kadyrovas vėl apsijuokė (Foto, video)  ()

„Vaizdo įraše matoma kita vieta.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čečėnijos vadovas ir Putino režimo narys Ramzanas Kadyrovas vėl buvo sučiuptas meluojant apie neegzistuojančius jo grupuotės „žygdarbius“ kare prieš Ukrainą. Žinia apie čečėnų dalinio „Achmat“ veržimąsi prie Kliščijivkos (Bachmuto kryptimi) pasirodė netikra.

Kaip rašo dialog.ua, apie tai pranešė Rusijos karo stebėtojas Janas Matvejevas.

Gruodžio 12 d. ryte R. Kadyrovas savo „Telegram“ kanale paskelbė įrašą, kuriame paskelbė apie „sėkmingą šturmą aukštumoje į vakarus nuo Kliščijivkos“ ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pabėgimą iš savo pozicijų. Kaip „įrodymą“ jis netgi paskelbė vaizdo įrašą.

Matvejevas tikina, kad paskelbtame vaizdo įraše neužfiksuota ta pozicija, apie kurią kalba Čečėnijos vadovas.

„Vaizdo įraše matoma kita vieta, būtent vakarinis Bachmuto pakraštys, 3-4 kilometrai nuo Kliščijivkos į šiaurę, o tai gana nesunkiai nustatoma iš vaizdo įrašo. Bet kokiu atveju tai tikrai ne Kliščijivka, ten niekur nėra tokių didelių ir lygių pastatų“, – rašė ekspertas.

Kadyrovas melavo tyčia. Faktas yra tas, kad vaizdo įraše parodyta sritis nėra tokia svarbi kaip Kliščijivka.

 

„Nedidelis vietinis mūšis Bachmuto pakraštyje frontui jokios reikšmės neturi, tikrai  svarbūs mūšiai vyksta į vakarus nuo Kliščijivkos. Be to, Z-kanalai jau ne kartą skelbė apie aukštumos užėmimą. Bet akivaizdu, kad per anksti“, – sakė Matvejevas.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad Kadyrovo poste buvo kalbama apie būrį „Kamerton“ Jis buvo suformuotas iš buvusių „Wagner“ grupuotės kovotojų, perėjusių tarnauti į „Achmat“, dėl ko juos griežtai kritikuoja Rusijos Federacijos kraštutinės dešinės jėgos.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(2)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: