„Pajudėjo technika. Masiniai apšaudymai ir šturmai dešimtimis krypčių.“ Košmaras nesibaigia  ()

Beviltiški šturmai nesibaigia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Avdijivkos kryptimi trečią dieną iš eilės „labai karšta“, rusai vykdo masinį spaudimą iš dešimčių krypčių, remiami šarvuočių. Apie tai teletilto eteryje pasakojo Avdijivkos miesto karinės administracijos (MKA) viršininkas Vitalijus Barabašas, praneša UNIAN.

„Labai karšta. Realiai šiandien dar labiau nei vakar ir užvakar. Iš tiesų priešas važiuoja. Per kelias dienas, nors ir nedideli šalčiai, dirva šiek tiek sutvirtėjo, įšalo ir technika išvažiavo. Iš esmės mūsų vadai suprato, tikėjosi, kad taip bus, ir tam ruošėsi. Dėl to jau kelios dešimtys priešo technikos vienetų per šias dvi dienas, o šiandien jau trečia, buvo sudaužytos ir sudegė mūsų kryptimi. Be to, priešas per dieną vidutiniškai įvykdo 30-40 masinių apšaudymų, į pozicijas, žinoma, tikrai daug kartų daugiau ir laikoma, kad jų yra šimtai. Kalbant apie oro bombų smūgius, mieste per pastarąją savaitę kasdien matome apie 6-8“, - sakė V. Barabašas.

Jis pažymėjo, kad priešas šturmuoja Avdijivką „masiniu spaudimu“ iš dešimčių krypčių, tačiau ukrainiečių gynėjai tvirtai laikosi gynybos linijos.

Šie „mėsos šturmai“ vyksta nuolat, iš daugybės krypčių. Tai ne viena, ne trys, ne penkios tokios kryptys, o realiai jau dešimtys. Jie eina mažomis grupelėmis po 5-8-10 žmonių, iš labai daug krypčių vienu metu ir bando šturmuoti. Jie bando rasti plyšį mūsų gynybos linijoje. Iš tiesų iš prigimties tai toks masinis įsiveržimas. Tačiau mūsų ginkluotosios pajėgos išlaiko gynybos liniją ir atremia šiuos išpuolius. Per pastarąją parą įvyko beveik 50 priešo šturmų, tai yra grynai mūsų kryptimi“, - pabrėžė V. Barabašas.

 

Pasak Avdijivkos MKA vadovo, Rusijos okupantai nuolat keičia puolimų taktiką, todėl kiekviena masinė priešo banga nuo spalio pradžios skiriasi nuo ankstesnės ir turi savų ypatumų.

„Pirmoji banga – jie keliavo kaip paradas, su daugybe technikos ir labai iššaukiančiai. Buvo manoma, kad jie tiesiog atvažiuos ir važiuos, neaišku, ko jie tikėjosi. Dėl to jau pirmojoje bangoje buvo sunaikinta šimtai priešo transporto priemonių. Antroji banga nuo pirmosios skyrėsi tuo, kad jie pasidalijo (puolimo) kryptimis, ir kelios kolonos pajudėjo skirtingomis kryptimis. Ne tokios didelės pajėgos, mažesnės, tų kolonų buvo kelios“, - sakė V. Barabašas.

 

Dabartinė rusų invazijos banga buvo sudaryta iš pėstininkų puolimų skaičiaus, nes oro sąlygos neleido rusų okupantams naudoti technikos.

„Tai trečioji banga, o gal jau ketvirtoji, atvirai kalbant, sunku paskaičiuoti, kiek tų bangų buvo. Labai ilgą laiką ši trečioji banga nuolat augo ir augo, kalbant apie puolamųjų veiksmų skaičių vien tik pėstininkų, nenaudojant technikos. Nes oro sąlygos nesuteikė jiems tokios galimybės. Ir maždaug pusantros savaitės mums atrodė, kad tai jau buvo šturmo operacijų vien tik pėstininkų pajėgomis pikas. Bet jie ir toliau didino krypčių ir šturmo personalo skaičių. O užvakar jų technika jau judėjo į priekį. Arba tai trečiosios bangos tęsinys, arba tai jau ketvirtoji banga, kas žino. Taktika nuolat keičiasi“, - pabrėžė Barabašas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(3)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: