Retai skelbiami duomenys. Atskleisti Ukrainos nuostoliai  ()

Karo analitikas palygino Ukrainos ir Rusijos nuostolius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Retai skelbiami duomenys. Atskleisti Ukrainos nuostoliai.

Pagrindinis Ukrainos laimėjimas kare su Rusija yra nuostolių santykis. Nors Ukraina buvo puolime, o Rusija – gynyboje, okupantų nuostoliai yra maždaug du ar tris kartus didesni.

Tokią nuomonę išskirtiniame interviu TSN išsakė politikos ir karo analitikas, ATO (antiteroristinės operacijos 2014 m.) veteranas, buvęs bataliono „Aidar“ kuopos vadas Jevgenijus Dikijus.

„Turiu omenyje žmones. Skaičiuojant technikos nuostolius, tai net penkis kartus didesni nuostoliai. Visą šį laiką mes kovojame su mažiau žmonių, palyginti su jais. Ir taip yra ne todėl, kad apskritai Rusijos gyventojų skaičius yra didesnis nei Ukrainoje. Yra nuolatinis priminimas, kad Rusija yra didesnė. Atleiskite, kariauja ne aikštė, kariauja ne tuščias Sibiras – kariauja žmonės. Taigi, pagal gyventojų skaičių Rusija yra tik maždaug tris-keturis kartus didesnė už Ukrainą. Nepaisant to, kad mūsų tikslas nėra užimti Maskvą ir pasiekti Uralą. Mūsų užduotis yra tik pašalinti priešą iš savo teritorijos“, – sako karo analitikas.

 

Pasak jo, šis santykis nėra lemiamas.

„Lemiamas veiksnys yra tai, kiek žmonių kiekviena šalis siunčia į frontą. Ir čia klausimas išskirtinai mums. Kodėl visą tą laiką į frontą siunčiame mažiau žmonių nei jie?“ – retoriškai klausia Dikijus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(129)
(50)
(79)

Komentarai ()

Susijusios žymos: