Rusijos armija bus prie Lenkijos, Slovakijos ir Rumunijos sienų. Kas nutiks, jei Ukraina pralaimės (žemėlapiai)  ()

Dabartinės NATO pajėgos nepajėgs atsispirti Rusijos atakoms. Vašingtono išlaidos Europos sienų saugumui išaugs iki „astronominių“ ir turės būti įtrauktas nemažas slaptų orlaivių parkas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-16 Rusijos armija bus prie Lenkijos, Slovakijos ir Rumunijos sienų. Kas nutiks, jei Ukraina pralaimės (žemėlapiai)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl staigaus Vakarų pagalbos sustabdymo Ukraina anksčiau ar vėliau nesugebės atsilaikyti nuo Rusijos agresijos. Jei ginkluotosios pajėgos bus nugalėtos, Rusijos kariai pajudės prie vakarinės Ukrainos sienos ir įkurs naujas karines bazes prie Lenkijos, Slovakijos, Vengrijos ir Rumunijos sienų. Apie tai rašo Karo studijų institutas (ISW).

Pagal tokį scenarijų Rusijos Federacijos okupacinės pajėgos kovos su Ukrainos partizanais, o fronto pajėgos galės kelti grėsmę NATO.

Rusijos vadovybė po karo išlaikys išplėstą armiją ir nesunkiai galės dislokuoti tris pilnas armijas (18-ąją kombinuotųjų ginklų armiją ir 25-ąją kombinuotųjų ginklų armiją, specialiai sukurtą karui Ukrainoje, ir 8-ąją gvardijos kombinuotųjų ginklų armiją) netoli Lenkijos, Vengrijos, Slovakijos ir Rumunijos sienų.

Šiose armijose divizijos turės po tris pulkus, jos remsis užnugaryje išsidėsčiusiomis rikiuotėmis, ateityje visą jėgą sudarys 6 mechanizuotos divizijos (18 pulkų).

Kremlius padarė didelę pažangą įgyvendindamas savo ilgalaikį Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų kontrolės projektą, o Ukrainos užgrobimas leis jam pasiekti šį tikslą.

 

Nuolat arba rotacijos principu Baltarusijos pietvakariuose ir šiaurėje bus dislokuota puolamoji divizija (trys pulkai) ir motorizuotųjų šaulių divizija (turbūt trys pulkai). Vienai ar kelioms NATO šalims per trumpą laiką iškils puolimo grėsmė.

 

Rusijos sausumos pajėgas dengs tankus tolimojo nuotolio S-300, S-400 ir S-500 priešlėktuvinių ir priešraketinių sistemų oro gynybos tinklas, apimantis visą frontą.

NATO negalės apsiginti nuo tokio puolimo su šiuo metu Europoje esančiomis pajėgomis. JAV turės perdislokuoti daug amerikiečių karių prie NATO rytinės sienos nuo Baltijos iki Juodosios jūros, kad sulaikytų Rusijos ginkluotąsias pajėgas.

 

Be to, Vašingtonas turės visam laikui perkelti į Europą nemažą dalį slaptų (stealth) orlaivių parko. NATO gynybos strategijoje daroma prielaida, kad oro pranašumas užtikrina pagrindinės karių dalies, taip pat mažesnių sausumos pajėgų ir artilerijos apsaugą nuo priešo atakų. Jungtinės Valstijos turės laikyti daug slaptų orlaivių Europoje, kad sunaikintų Rusijos oro gynybos sistemas ir neleistų joms atstatyti.

 

Būtinybė naudoti daug slaptų orlaivių neleis JAV visiškai paremti Taivano Kinijos agresijos atveju: visi Taivano scenarijai labai priklauso nuo slaptų orlaivių.

Šių gynybinių priemonių kaina bus astronominė, po hipotetinio Ukrainos pralaimėjimo ateis netikrumo metas, susijęs su labai didele rizika, kai JAV pajėgos nebus pakankamai pasirengusios konfrontuoti nei su Rusija, nei su Kinija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(5)
(10)

Komentarai ()