„Mes neprašome Apache“. Ukrainos pulkininkas atskleidė kokių reikia sraigtasparnių  ()

12-osios aviacijos brigados pulkininkas Dmytro Kulkevičius sako, kad Ukraina jau kelis mėnesius derasi dėl sraigtasparnių AH-1Z „Viper“ priėmimo iš JAV. Tačiau dabar viskas sustabdyta dėl politinės kovos Kongrese.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kovinę aviaciją sudaro sovietiniai Mi-8 ir Mi-28 tipų sraigtasparniai. Sraigtasparnių operatoriai teigia, kad jiems labai reikia atnaujinti savo sraigtasparnių parką. Tai praneša „The Times“.

Žurnalistai kalbėjosi su 12-osios aviacijos brigados pulkininku Dmytro Kulkevičiumi. Jis sako, kad sunkiausia yra pranešti aviatorių šeimoms, kad žuvo kovotojas.

„Labai sunku ištarti šiuos žodžius... kad jis žuvo vykdydamas kovinę užduotį, kad buvo ištikimas priesaikai ir Ukrainos žmonėms... bet, deja, jo netekome. Skaudžiausia akimirka, kai žmona manęs klausia: „Kodėl mano, kodėl mano? Ir aš turiu tik vieną žodį: karas“, – dalijasi karininkas.

12-oji brigada yra ginkluota sraigtasparniais Mi-8 ir Mi-24. Jų taikiniai – rusų būrių ir kuopų įtvirtinimai. Sraigtasparniai yra visiškai analogiški, nes buvo pagaminti 1960-1970 m. Net perspėjimo apie radaro trukdžius sistemos gali tik mirksėti, nesuteikdamos supratimo, ar radaras priklauso saviškiams, ar kieno nors kito.

Kariuomenė teigia norinti gauti atakos sraigtasparnius AH-1Z „Viper“, kuriuos naudoja JAV jūrų pėstininkų korpusas. Kulkevičiaus teigimu, Ukraina jau kelis mėnesius derasi, kad gautų 16–24 sraigtasparnius „Viper“. Dabar viskas sulaikyta dėl politinės kovos Kongrese.

„Viper“ yra nebrangi kovos platforma, kuri leis mums palaikyti savo sausumos pajėgas šimtus kartų geriau nei galime dabar. Galėsime skristi toliau ir ilgiau išbūti ore. Jis turi platų naujausių ginklų asortimentą. Įvaldyti galime ir greičiau, nes svarbiausia – laikas persikvalifikuoti. Mes neprašome „Apache“, nes kuo sudėtingesnės orlaivių sistemos, tuo daugiau laiko reikia perkvalifikuoti, o laiko mes tiesiog neturime“, – tęsia pulkininkas Dmytro Kulkevičius.

 

Kol nėra vakarietiškų sraigtasparnių, Ukrainos kariai turi pasikliauti sovietiniais orlaiviais. Baigiasi ir sovietinė amunicija.

Todėl įgulos kartais atsisako palaikyti karius mūšio lauke dėl gedimų. Rusijos naikintuvai Su-30 ir Su-35 taip pat medžioja Mi-8 ir Mi-24.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(1)
(23)

Komentarai ()