Atsisako kariauti. Suomija vos vienu smūgiu išjungė „Rusič“ pajėgas  (4)

Suomijos teismas suėmė neonacį Petrovskį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsisako kariauti. Suomija vos vienu smūgiu išjungė „Rusič“ pajėgas.

Vienas iš neonacių grupės „Rusič“ įkūrėjų Janas Petrovskis buvo sulaikytas Suomijoje. Tokį sprendimą pirmadienį, gruodžio 18 d., priėmė Helsinkio apygardos teismas, praneša vietos leidinys „Helsingin Sanomat“.

Teismas nusprendė įkalinti rusą Vojislavą Tordeną (Janą Petrovskį), įtariamą karo nusikaltimų vykdymu Ukrainoje. Įtariamasis bus išsiųstas į Vantos kalėjimą.

Kaltinimai rusui bus pareikšti iki kitų metų gegužės 31 d.

„Teismo metu Tordenas su savimi turėjo popierinį ženklą rusų kalba, kurį pavadino reklama. Prieš pradedant teismą, Tordenas parodė ženklą žurnalistams ir operatoriams“, – rašoma laikraštyje.

Kaip pranešė Mignews.ua, Suomijos Aukščiausiasis Teismas atsisakė išduoti Ukrainai vieną iš neonacių grupuotės „Rusič“ įkūrėjų Janą Petrovskį. Teismas mano, kad Ukrainos kalėjime gali būti pažeidžiamos jo teisės, taip pat gali būti taikomi kankinimai ir bausmės.

 

Pažymėtina, kad po Petrovskio arešto „Rusič“ vadovybė „Telegram“ kanale paskelbė, kad jų grupė nustos vykdyti kovines misijas Ukrainoje. Tokio sprendimo priežastis – vieno iš organizacijos įkūrėjų ir vadovų areštas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(171)
(4)
(167)

Komentarai (4)