Darosi rimta. Pirmieji galimos Rusijos agresijos prieš NATO požymiai  ()

Rusija ruošia melagingus „argumentus“, kad paaiškintų galimą agresiją prieš NATO šalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos sprendimas suformuoti Vakarų karinę apygardą pasienyje su Suomija greičiausiai rodo pasiruošimą būsimam potencialiam didelio masto karui prieš NATO.

Tai teigiama naujoje Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje.

Analitikai priminė negailestingą Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu pareiškimą, kad Rusijos kariuomenė formuoja Leningrado karinę apygardą (LMD) ir Maskvos karinę apygardą (MOVO), susijusią su Suomijos įstojimu į NATO ir būsimu Švedijos įstojimu.

S. Šoigu taip pat paskelbė, kad 2024 metais Rusija pirmenybę teiks operatyvinių ir kovinio rengimo priemonių įgyvendinimui, kovojant su tariama „tolimesnės NATO plėtros į rytus grėsme“.

„S Šoigu bandymas apygardų sukūrimą pristatyti kaip atsaką į tariamą „NATO plėtrą“ kartoja dabartinę Rusijos informacinę operaciją, kuria siekiama perkelti atsakomybę už karą Ukrainoje iš Rusijos į Vakarus, pateikiant Rusijos veiksmus kaip reaktyvius“, – teigia analitikai.

ISW pabrėžė, kad Suomija ir Švedija pateikė prašymą prisijungti prie NATO tik netrukus po visapusiškos Rusijos invazijos į Ukrainą, tikriausiai „bijodamos tolesnės Rusijos agresijos prie savo sienų“.

 

„Rusijos sprendimas reformuoti Vakarų karinę apygardą yra dalis ilgalaikio plano, skubių restruktūrizavimo ir plėtros pastangų, kuriomis siekiama paruošti Rusiją potencialiam būsimam didelio masto konvenciniam karui prieš NATO, kartu subalansuojant Rusijos operatyvinius poreikius Ukrainoje“, – rašė ISW. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(10)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: