Žlugo dar vienas rusų mitas. „Jie išūžė ausis visiems, kad Su-34 yra superlėktuvas...“  ()

Ukraina iš karto numušė net tris Su-34. Tai - didžiulis praradimas Rusijai, kuri, aišku, šį faktą bandys nuslėpti. Iš gėdos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Patriot“ oro gynybos sistema buvo pradėta kurti gana seniai - dar 1963 m. „Patriot“ pradėjo tarnybą 1984 metais. Aišku, sistema buvo ne kartą atnaujinta, bet vis tiek Ukrainos karo apžvalgininkas Antonas Švecas norėtų priminti, kad pirmieji serijiniai Su-34 pasirodė gerokai vėliau - 2006 metais. Po aštuonerių metų, 2014-aisiais, Su-34 buvo priimtas į tarnybą Rusijos oro pajėgose.

„Rusai visiems išūžė ausis, kad Su-34 yra superlėktuvas. Ir, kad kaip ir Su-25 jis gali naikinti tankus. Ir kadangi jis manevringas, beveik kaip Su-27, jis gali perimti naikintuvą. Jis gabena milijoną bombų ir X skaičių raketų. Ir, žinoma, jame yra super-duper elektroninės karybos įranga „Chibiny“, kuri tiesiog išjungia priešo oro gynybos radarus, šviesą, gyvenimo prasmę“, sarkastiškai rašo Švecas.

 

Tačiau „Patriot“ surado tris Su-34, skridusius toli už fronto linijos, ir juos sunaikino. Teigiama, kad būtent tie Su-34 bandė sustabdyti ukrainiečių žingsnius kairiajame Dnipro krante.

Tiesa, rusų socialiniuose tinkluose plinta versija, kad tie trys Su-34 nukentėjo nuo saviškių rankų. Yra manančių, kad juos numušė rusų oro gynybos sistemos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(120)
(1)
(119)

Komentarai ()