„Nesuprantu, kas įkalė į galvą, jog Rusiją galima nugalėti su F-16. Jiems 50 metų!“  (2)

Ukrainos kariai abejoja, ar bet kokie tarptautinių partnerių ginklai reikšmingai pakeistų karo eigą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „The Times“ papasakojo Ukrainos Aukščiausiosios Rados nacionalinio saugumo, gynybos ir žvalgybos komiteto narys pulkininkas Romanas Kostenko.

„Nemanau, kad šiuo metu yra kokių nors ginklų, kurie galėtų labai pakeisti karo baigtį. ATACMS raketos negali turėti tokios įtakos. Kariniai lėktuvai? Jie gali tik padėti mums pasiekti lygybę. Mums sakoma, kad gausime modernius lėktuvus F-16, bet F-16 yra 1970-ųjų orlaiviai, o Rusija turi šimtus 4++ kartos naikintuvų. Nesuprantu, kam šovė į galvą mintis, kad mes galime nugalėti Rusiją su dešimtimis F-16“, – sakė Romanas Kostenko.

Jis taip pat pridūrė, kad kitų metų Ukrainos tikslas – neprarasti daugiau savo teritorijų ir suduoti kuo daugiau smūgių Rusijos jūrų ir sausumos pajėgoms.

 

„Negalime sau leisti simetriškai kovoti su rusais, pulti kaip rusai, patirti tokius nuostolius kaip rusai ar verbuoti taip kaip jie. Turime ieškoti būdų, kaip prarasti dešimt kartų mažiau žmonių nei jie. Tik taip turime šansą, nes matematiniu požiūriu tiesiog pritrūksime žmonių greičiau nei jie“, – sakė pulkininkas.

(77)
(14)
(63)

Komentarai (2)