„Dalyvauja „Microsoft“, „Talos“, „Dragos“, „Google Project Shield“.“ Maskva pradeda puolimą. Kas nutiko  ()

Rusai suaktyvina naują frontą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai vėl suaktyvina kibernetinį frontą, kad ukrainiečiams kuo labiau apsunkintų žiemą. Tai gali liudyti naujausia ataka prieš „Kyivstar“, praneša „Atlantic Council“.

Nepaisant intensyvaus kibernetinių atakų naudojimo plataus masto invazijos pradžioje, pastaruoju metu Rusija jas naudoja gana plačiai. Tačiau naujausias mobiliojo ryšio operatoriaus „Kyivstar“, kuriuo naudojasi daugiau kaip 24 mln. abonentų, sutrikdymas rodo, kad žiemą padėtis gali pasikeisti, sako analitikai ir primena, kad Rusijos Federacija yra viena galingiausių valstybių, vykdančių kibernetinius karus.

Tačiau ir Ukrainos gynyba šioje srityje nuo 2022 m. vasario mėn. gerokai sustiprėjo. Tai daugiausia lėmė ne tik vietos specialistų budrumas ir pažanga, bet ir užsienio bendrovių, tokių kaip „Microsoft“, „Talos“, „Dragos“, „Amazon Web Services“, „Cloudfare“, „Google Project Shield“ ir kitų, pagalba.

Kibernetiniai nusikaltėliai, dirbantys Rusijos specialiosioms tarnyboms, nestovi vietoje ir stengiasi sugalvoti naujų būdų, kaip įveikti Ukrainos programinę įrangą, kurią ypač naudoja vyriausybinės institucijos.

 

„Atlantic Council“ pažymi, kad spartus Ukrainos skaitmeninimas ne tik duoda naudos, bet ir gali padaryti ją pažeidžiamą, nes priešui surengus veiksmingas kibernetines atakas, vienu metu gali nustoti veikti kelios svarbiausios tarnybos.

„Atsižvelgiant į atakos prieš „Kyivstar“ sėkmę ir mastą, vargu, ar ką nors nustebins, kad Kremlius artimiausiais mėnesiais imsis naujų bandymų“, - daro išvadą ekspertai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(3)
(11)

Komentarai ()