„Putinas skelbia esąs pasiruošęs nutraukti ugnį“  ()

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas kartoja, kad Rusijos karo tikslai nepasikeitė, o antradienį, gruodžio 19 d., kreipdamasis į Rusijos generolus, jis gyrėsi, kad Rusijos kariai Ukrainoje daro tik nori. Tačiau Putinas dabar aiškiai leidžia suprasti, kad yra pasirengęs pradėti derybas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„New York Times“ rašo, kad du buvę aukšto rango Rusijos pareigūnai teigia, kad nuo 2023 metų rugsėjo Putinas signalizuoja apie savo atvirumą paliauboms. Pasak JAV pareigūnų, Putinas dar 2022-ųjų rudenį siuntė paliaubų susitarimo sąlygas. Tuomet Putinas sakė, kad yra patenkintas Rusijos užgrobta teritorija ir yra pasirengęs paliauboms.

„Jie sako: „Mes pasiruošę derėtis dėl paliaubų.“ Jie nori likti ten, kur yra mūšio lauke“, – sakė su aukšto rango Rusijos pareigūnais šį rudenį susitikęs aukštas tarptautinis pareigūnas, pageidavęs likti anonimu.

Kai kurie JAV pareigūnai teigia, kad tai gali būti Kremliaus bandymas suklaidinti ir neatspindi tikrų Putino norų. Buvę Rusijos pareigūnai irgi mano, kad Putinas gali apsigalvoti, jei Rusijos pajėgos pradės laimėti. „Jis tikrai nori sustoti ties dabartinėmis pareigomis“, – NYT sakė vienas buvęs aukštas Rusijos pareigūnas, perdavęs žinią, kurią Kremlius siunčia užslėptai. Jis pridūrė, kad Rusijos diktatorius nenori trauktis nė metro.

 

Pasak dabartinių ir buvusių pareigūnų, Putinas mato palankų momentą susitarimui. Atrodo, kad karo veiksmai atsidūrė aklavietėje.

Putino spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas sakė: „Putinas tikrai pasiruošęs deryboms, ir jis tai pasakė. Rusija ir toliau yra pasiruošusi, bet tik siekdama savo tikslų“.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad nemato jokių ženklų, kad Rusija nori derėtis. „Mes tiesiog matome įžūlų norą žudyti“, – sakė jis.

(4)
(11)
(-7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: