„Lenkija, ruoškis smūgiui! Putinas ir Lukašenka pasiruošę puolimui“ (Žemėlapis)  ()

2021 metais Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje kelis mėnesius tvyrojo migracijos krizė. Baltarusija, įkvėpta Kremliaus, bandė destabilizuoti situaciją, pasiųsdama šimtus migrantų prie sienos su Lenkija. Žmogaus gyvybė Lukašenkai ir Putinui nebuvo svarbi. Tai buvo tik padėties šalyje destabilizavimas ir panikos sėjimas Lenkijos visuomenėje. Deja, daugelis migrantų neišgyveno.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visi prisimename dramatiškas scenas, įvykusias 2021 metais Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje. Į šalį bandė patekti Baltarusijos stumiami migrantai. Deja, situacija gali pasikartoti.

Tokiomis prognozėmis dalijasi vokiečių ekspertas Sergejus Sumlenny.

„Lenkija, ruoškis smūgiui! Putinas ir Lukašenka pasiruošę puolimui“, – rašo Sumlenny ir kreipiasi į Donaldą Tuską.

Ar jie planuoja hibridinę ataką prieš Lenkiją? Vokiečių ekspertas rodo įrodymus

Dvejų metų senumo įvykiai, taip pat naujausios Suomijos, Latvijos ir Estijos patirtys rodo, kad dar viena krizė Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje yra labai reali. Ukrainietiškų šaknų turintis Rytų Europos ekspertas vokietis Sergejus Sumlenny įspėja Lenkiją dėl kitos panašios akcijos. Jis paskelbė schemą iš Vokietijos leidinio „Bild“, kurioje matyti Rusijos „operacija“.

„Miela Lenkija, ruoškis smūgiui! – perspėja jis. – Panašu, kad Putinas ir Lukašenka yra pasiruošę pulti Lenkiją pasitelkdami organizuotas migrantų grupes. Turkijos aviakompanija „Southwind“ siūlo skrydžius į Minską už mažiau nei 200 eurų. „Southwind“ įgula ir lėktuvai yra Rusijos aviakompanijos „Nordwind“, – praneša Sumlenny.

 

Sumlenny tvirtina, kad, anot Baltarusijos žurnalisto, už Turkijos avialinijų sukūrimo slypi FSB. Kaip rašo „Bild“, jos buvo sukurtos prasidėjus karui Ukrainoje. Jomis siekiama padėti apeiti sankcijas Rusijai. „Bild“, remdamasi Lenkijos tarnybomis, praneša, kad migrantai gali būti nelegaliai atgabenti lėktuvais.

 

Rusija bandys į Minską atgabenti daugiau nelegalių migrantų, kad nustumtų juos link Lenkijos ir Lietuvos sienos. Rusija tikisi, kad šį kartą tai pavyks ir tūkstančiai beviltiškų žmonių, Rusijos jėga nustumti prie ES sienos, sukels krizę ES, sako Sumlenny.

Kreipėsi į Tuską

Galiausiai vokiečių ekspertas savo įraše pažymėjo Donaldą Tuską. Jis perspėjo naująjį Lenkijos ministrą pirmininką apie tykančią grėsmę.

„Linkiu Donaldo Tusko vyriausybei stiprybės ir išminties apsaugoti ES ir Lenkiją nuo šios FSB operacijos. Šie žmonės nėra migrantai ar pabėgėliai. Jie yra Rusijos invazijos įrankiai, net jei jie to nesupranta“, – Sumlenny rašė apie žmones, kuriuos iš Azijos ir Šiaurės Afrikos importuoja Rusijos ir Baltarusijos režimai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(6)
(8)

Komentarai ()