Tokių monstrų žemyne neturi niekas. Vengrija gavo geriausius tankus Europoje (Foto)  ()

Vengrijos kariuomenei skirta „Leopard“ versija nuo pagrindinės skiriasi sustiprintu bokštelio viršaus ir jo liukų šarvu. „Leopard 2A7HUN“ tankas taip pat aprūpintas nauja ugnies valdymo sistema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos ginkluotosios pajėgos gavo pirmąjį serijinį pagrindinį mūšio tanką (MBT) „Leopard 2A7HUN“, taip pat pagalbines transporto priemones „Leguan 2HUN“ ir techninės apsaugos automobilį „Wisent 2“. Pasak Lenkijos portalo „Defence 24“, Vengrija gavo vieną iš pažangiausių Europos MBT.

Sutartis dėl naujausios vokiško „Leopard 2“ versijos pirkimo buvo sudaryta 2018 m., o kartu buvo užsakyta ir kita paminėta įranga. Pasirašytos sutarties vertė buvo įvertinta maždaug 1,6-1,8 milijardo eurų.

„Taigi, baigtas ilgai lauktas Vengrijos kariuomenės sandoris – gautas pirmasis „Leopard 2A7HUN“, kuris leis vietinėms šarvuotoms pajėgoms padaryti technologinį šuolį lyginant su „Leopard 2A4“ ir posovietiniu T-72M1“, – pabrėžė stebėtojai.

 

„Leopard 2A7HUN“ yra modifikuotas vokiško „Leopard 2A7“ bazinio tanko variantas, skirtas Vengrijos kariuomenei. Pagrindinė ginkluotė yra 120 mm Rh120 L/55 lygiavamzdis pabūklas, suporuotas su 7,62 mm FN MAG universaliu kulkosvaidžiu. Be to, bokštelyje sumontuotas modulis „deFNder“ su pagalbiniu 12,7 mm M2 daugiavamzdžiu kulkosvaidžiu.

Tanke sumontuotas 1500 AG galios MTU MB 873 Ka-501 variklis. Variklis 66 tonas sveriančią mašiną įgreitina iki 70 km/val. greičio, o tai rodo puikias tanko mobilumo savybes.

 

 

Pagrindiniai Vengrijai skirto tanko pakeitimai, lyginant su baziniu „Leopard 2A7“, yra sustiprintas bokštelio viršaus ir pačių liukų sustiprinti šarvai.

Be to, Vengrijos „Leopard 2A7“ turi naują ugnies valdymo sistemą, kuri leidžia automatiškai sekti pasirinktą taikinį, lyginant kontrastą tarp taikinio ir fono termovizinėje kameroje. Mašinoje yra PERI RTWL panoraminis stebėjimo ir taikymo įrenginys, kuris pakeitė PERI R17A2.

Vengrijos gynybos ministro Kristofo Shalay teigimu, užsakyta versija apskritai technologiškai pranašesnė net už Vokietijos kariuomenės naudojamas mašinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(14)
(-10)

Komentarai ()