„Tai karinė paslaptis“. Zalužnas pakomentavo „500 000 žmonių mobilizavimą“  ()

Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas sakė, kad Ukrainos karinė vadovybė nuolat formuoja prašymus dėl šaudmenų, ginklų ir žmogiškųjų išteklių, tačiau Vyriausybė nepateikė prašymo dėl konkretaus mobilizuotų asmenų skaičiaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Karinė vadovybė neprašė jokių mobilizacijos skaičių (500 000, kaip pranešė Davidas Arachamija. Karinė vadovybė ir toliau atlieka valstybės apsaugos funkciją ir atitinkamai formuluoja savo prašymus (dėl amunicijos, ginklų ir žmogiškųjų išteklių). Tai daroma nuolat ir mes to nedarome atskiru formatu Ministrų kabinete ar Aukščiausiojoje Radoje“, - teigia Zalužnas.

„Kalbant apie šį skaičių, mes jį sugeneravome kitiems metams, žinoma, atsižvelgiant į esamą aprėptį, naujų karinių dalinių formavimą, taip pat mūsų nuostolių, kuriuos galime patirti 2024 m., projekciją. Negaliu atskleisti kiekvieno iš šių rodiklių skaičių. Tai karinė paslaptis“.

Vyriausiasis vadas pažymėjo, kad Generalinis štabas neturi įstatymų leidybos iniciatyvos teisės, todėl jokių dokumentų Vyriausybei nepateikė.

Kartu generolas patvirtino, kad ginkluotosios pajėgos dirba su įstatymų leidybos iniciatyvos subjektu – gynybos ministerija, o gynybos ministerija, anot Zalužno, tikriausiai pateikė ministrų kabinetui mobilizacijos tobulinimo įstatymo projektą.

 

Specialiame instruktaže Zalužnas taip pat pabrėžė, kad mobilizacijos poreikių skaičius formuojamas, ypač atsižvelgiant į užduotis, kurios bus atliekamos kitais metais. Tai nereiškia, kad toks skaičius turėtų būti nustatytas „rytojui“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(1)
(9)

Komentarai ()