Ne atakoms prieš Rusiją. Kokias užduotis Ukrainoje atliks naikintuvai F-16  ()

Eksperto Mychailo Samus teigimu, naikintuvų įsigijimas leis nutraukti Rusijos aviacijos dominavimą ore, išvyti ją iš mūšio lauko ir taip neutralizuoti Rusijos karių oro paramą tiek gynyboje, tiek puolime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netolimoje ateityje Ukraina planuoja gauti naikintuvus F-16, o tai gali labai paveikti situaciją fronte. Šie oro ištekliai gali pakeisti mūšio dinamiką ir sumažinti Rusijos aviacijos įtaką karinių operacijų eigai. Apie tai komentare leidiniui „24 kanalui“ pranešė kariuomenės, konversijos ir nusiginklavimo tyrimų centro direktoriaus pavaduotojas Mychailo Samus.

„Galima sustabdyti Rusijos aviacijos dominavimą ore, išvyti ją iš mūšio lauko ir taip neutralizuoti Rusijos karių oro palaikymą tiek gynyboje, tiek puolime. Tai tikrai gerokai pakeis situaciją, nes bus itin teigiami pokyčiai Ukrainos kariams“, – aiškino jis.

Svarbu pažymėti, kad F-16 naikintuvai, be pagrindinių savo funkcijų, taip pat gali neutralizuoti „Shahed“ dronus, sparnuotąsias raketas ir dronus.

Mychailo Samus išreiškė nuomonę, kad tikimybė panaudoti Ukrainos Vakarų partnerių ginklus atakoms prieš karinius objektus Rusijoje yra itin maža. Šiuo atžvilgiu jis ragina Ukrainą sutelkti dėmesį į nacionalinės karinės įrangos kūrimą ir gamybą.

 

„Kuriame ir dronus, ir tolimojo nuotolio sparnuotąsias raketas, paremtas tomis pačiomis „Neptūno“ raketomis, kurios gali pataikyti į svarbius Rusijos karinius objektus kelių šimtų kilometrų atstumu“, – mano jis.

Samus taip pat pridūrė, kad 500–600 tolimojo nuotolio bepiločių orlaivių panaudojimas atakuojant pagrindinius Rusijos karinius objektus gali pasirodyti efektyvus, nes oro gynybos sistemos neatlaikys tokio didelio masto antskrydžio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(1)
(38)

Komentarai ()