Atakuota Kinijos teritorija. Karšti vaizdai. Skubi Pekino reakcija. Kas vyksta (Video)  ()

Kinijos mieste Nanšane buvo sužeisti penki žmonės. Paskelbtoje filmuotoje medžiagoje vietos gyventojai padeda sužeistiesiems ir apžiūri nuolaužas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atrodo, kad šią savaitę Kinijos socialinėje žiniasklaidoje paskelbtoje medžiagoje matyti, kaip miesto teritorijoje atsitiktinai sprogo artilerijos sviedinys. Incidentas įvyko intensyvių kautynių fone kitoje pietinės sienos pusėje. Apie tai praneša „Newsweek“.

Sausio 3 d., buvo sužeisti penki Nanšano miesto gyventojai (unano provincija). Miestas įsikūręs netoli sienos su Mianmaru. Per ilgą Mianmaro karinės chuntos ir sukilėlių pajėgų konfliktą paleista kovinė galvutė nukrito Kinijoje. Apie tai praneša valstybinė žiniasklaida.

Populiari mikrotinklaraščių platforma „Weibo“ (kiniškas X atitikmuo) paskelbė stebėjimo kamerų vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas sprogimas šalia šaligatvio ir pastatytų automobilių. Kituose kadruose vietos gyventojai padeda sužeistiesiems ir apžiūri nuolaužas.

Penki sužeisti gyventojai buvo paguldytos į vietinę ligoninę, pranešė vyriausybės leidinys „Global Times“, remdamasis vietos valdžios žodžiais.

Ketvirtadienį, sausio 4 d., Kinijos vadovybė išreiškė griežtą protestą ir paragino nedelsiant nutraukti ugnį bei apsaugoti savo piliečius.

Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Wang Wenbin sakė, kad Pekinas „apgailestauja dėl sužeistųjų Kinijoje dėl konflikto ir jau išsiuntė rimtus pareiškimus šalims“.

 

Praėjusį mėnesį Pekinas paskelbė tarpininkaujantis ir raginantis nutraukti ugnį tarp Mianmaro vyriausybės ir šiaurinėje Šano valstijoje veikiančių etninių mažumų ginkluotų grupuočių.

JT paskelbė apie rimtą humanitarinę krizę Mianmare. Apskaičiuota, kad gruodžio mėn. daugiau nei 660 000 žmonių buvo priversti palikti savo namus, nes spalį suaktyvėjo kovos. Bendras perkeltųjų skaičius visoje šalyje pasiekė 2,6 mln. – rekordas šalies istorijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(7)
(15)

Komentarai ()