„Jų net negalima naudoti!“ Ukrainietiški „Abrams“ turi rimtų problemų  ()

Ukraina prieš du mėnesius gavo 31 tanką „Abrams“, tačiau niekada jų nenaudojo mūšio lauke.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tankams reikėtų sumontuoti papildomus šarvus, kurie apsaugotų juos nuo sprogmenų, kuriuos galėtų numesti rusų bepiločiai orlaiviai.

Tai aptariama „Forbes“ leidinyje.

Leidinys pažymi, kad didžiausią grėsmę abiejų pusių tankams dabar kartu su minomis kelia dronai.

„Abrams“ yra vieni geriausiai apsaugotų tankų pasaulyje. Tačiau jie nėra nepažeidžiami atakai. Jie yra ypač pažeidžiami FPV dronų, nes dronai gali smogti būtent ten, kur „Abrams“ turi plonus šarvus – viršuje ir išilgai šonų.

Analitikas Gabrielis Silveira paaiškino, kad „Abrams“ stogo šarvų storis siekia vos 25 mm. Dronas, net ir su senu prieštankiniu šoviniu, gali prasiskverbti į šią zoną ir nužudyti ar sužeisti įgulos narį, sugadinti elektroninius komponentus arba padegti tanką.

Problemų kelia ir „Abrams“ šoniniai šarvai, rašoma leidinyje. Šonuose tankas turi šiek tiek pasenusią apsaugą, pagamintą iš kompozitinių šarvų. Likę korpusai padengti paprastomis plieninėmis plokšėtmis.

Anksčiau ukrainiečiai jau buvo aprūpinę savo tankus papildoma apsauga nuo dronų. Jie pridėjo rėmus ir reaktyvinius šarvus. Taip sustiprinti britų „Challenger 2“ ir vokiečių „Leopard“.

 

„Forbers“ rašo, kad geriausia „Abrams“ apsauga būtų grotelės, prisukamos prie tanko šonų ir viršaus. Jos leistų drono neštam užtaisui sprogti kelis centimetrus nuo tanko korpuso.

Leidinyje pažymima, kad „Abrams“ būtų tikslinga aprūpinti 47-ąją mechanizuotąją brigadą. Dabar ji ginkluota vokiečių „Leopardais“. Tačiau Vokietija perdavė tik 21 tokią transporto priemonę. Iš jų brigada neteko mažiausiai 4, o kitus perdavė kaimyninei 21-ajai mechanizuotai brigadai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(5)
(40)

Komentarai ()