„Na, mes vis dar tikimės pavasarį...“ Nepaisant gandų, Danija žada pristatyti F-16 laiku  ()

Ukrainos oro pajėgos pirmųjų naikintuvų F-16 iš Danijos tikisi pavasarį, nepaisant gandų apie vėlavimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš Danijos nėra oficialių pranešimų apie galimą naikintuvų F-16 pristatymo Ukrainai vėlavimą, kuriuos Kyjivas tikisi gauti šį pavasarį, sausio 6 d. per nacionalinę televiziją sakė Ukrainos oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas.

„Žiūrėdamas į Danijos gynybos ministerijos svetainę nemačiau jokio pareiškimo“, – sakė jis.

„Žiniasklaida remiasi kai kuriais savo šaltiniais. Tai iš karto pastebima ir mūsų žiniasklaidoje, tai tampa įprasta... Straipsnyje rašoma, kad nėra oficialių pareiškimų. Pažiūrėkime į visus pareiškimus ne per žiniasklaidą, nes Vakarų žiniasklaida dažnai nustebina kai kuriais teiginiais, nurodydama savo šaltinius. Yra oficialūs pareiškimai ir mes jais vadovausimės“, – sakė Ihnatas.

Ihnatas pridūrė, kad nebuvo prasmės pristatyti F-16 į Ukrainą iki 2023 metų pabaigos, nes tam dar nebuvo paruošta infrastruktūra.

„Viena JK besimokančių pilotų grupė bus mokoma iki dvejų metų, kol galės valdyti F-16“, – aiškino jis.

„Dar viena grupė mokosi JAV, Arizonoje, kur amerikiečiai paskelbė, kad mokymai truks iki 2024 metų pabaigos. Galbūt kas nors bus apmokytas anksčiau. Danijoje mūsų išsiųsta pažengusiųjų grupė jau treniruojasi ir pilotai jau skraido F-16 su instruktoriais... Skirtingose šalyse skirtingos grupės turi skirtingą treniruočių laiką. Kalbant apie Daniją, tai yra pažengusi grupė. Ir naikintuvai, ir pilotai bus pirmiausia iš ten. Kada jie bus? Na, mes vis dar tikimės pavasarį“, – aiškino jis.

 

Primename, kad sausio 6 d. Danijos laikraštis „Berlingske“ pranešė, jog pirmųjų šešių Danijos F-16 pristatymas į Ukrainą, kuris turėjo įvykti maždaug 2023 m. pabaigoje, buvo atidėtas iki 2024 m. antrojo ketvirčio.

Dar aštuonių Danijos F-16, anksčiau planuotų 2024 m., ir dar penkių 2025 m. pristatymo sąlygos kol kas nežinomos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(1)
(9)

Komentarai ()