Galinga žinutė. JAV į Bosniją pasiuntė naikintuvus F-16. Kas vyksta (Foto)  ()

Įtampa auga dar viename Europos taške.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Du JAV naikintuvai pirmadienį praskrido virš Bosnijos ir Hercegovinos, demonstruodami paramą Balkanų šalies vientisumui dėl vis labiau separatistinės prorusiško Bosnijos serbų lyderio Milorado Dodiko politikos.

Apie tai praneša „Air Force Times“.

JAV oro pajėgų naikintuvai F-16 skrido vykdant bendras pratybas, kuriose dalyvavo JAV ir Bosnijos ginkluotosios pajėgos. Skrydžiai vyko rytinio Tuzlos miesto ir šiaurinio Brcko rajonuose.

JAV ambasada Sarajeve pareiškė, kad šios dvišalės pratybos yra pažangaus karinio bendradarbiavimo pavyzdys, skatinantis taiką ir saugumą Vakarų Balkanuose, taip pat parodo JAV įsipareigojimą užtikrinti Bosnijos ir Hercegovinos teritorinį vientisumą.

 

Dodikas, kuris yra Serbijos subjekto, vadinamo Serbų Respublika, prezidentas, savo politika nepaisė JAV ir JK sankcijų. Remiamas Rusijos, jis ne kartą grasino atskirti serbų valdomą Bosnijos dalį nuo likusios šalies.

 

1992 m. sausio 9 d. Bosnijos serbai paskelbė apie nepriklausomos valstybės sukūrimą, dėl ko prasidėjo kraujo praliejimas. Konfliktas užbaigtas 1995 m. Deitono taikos sutartimi, pagal kurią Bosnijos sudėtyje įkurta Serbų Respublika.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(5)
(44)

Komentarai ()