JAV drebina nematytas skandalas. Bidenas nieko nežinojo. Respublikonai skelbia aliarmą  (2)

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas viešai nepranešė apie savo hospitalizavimą, o tai sukėlė ažiotažą Amerikos politiniuose sluoksniuose. Respublikonų partijos atstovai šį incidentą suvokia kaip įrodymą, kad sekretorius nepaisė savo oficialios pozicijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-10 JAV drebina nematytas skandalas. Bidenas nieko nežinojo. Respublikonai skelbia aliarmą  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidentas Joe Bidenas, kad Pentagono vadovas Lloydas Austinas serga prostatos vėžiu, sužinojo tik antradienį, sausio 9 d., ir tai sukėlė prieštaringą Respublikonų partijos atstovų reakciją Senate. Apie tai rašo „Reuters“.

Sekretorius Austinas, kuriam sukako 70 metų, 2024 m. sausio 1 d. buvo paguldytas į ligoninę Armijos karo medicinos centre.

Kaip pažymi agentūra, Pentagonas didžiąją praėjusios savaitės dalį slėpė šį faktą nuo visuomenės, prezidento administracijos ir Kongreso, o tai sukėlė rimtą politinę reakciją. Austino pavaduotoja Kathleen Hicks taip pat keletą dienų buvo nežinioje, net po to, kai sausio 2 d., kai atostogavo Puerto Rike, jai buvo liepta perimti kai kurias jo pareigas.

Respublikonai, anot „Reuters“, šį incidentą įvertino kaip įrodymą, kad Austinas nepaisė savo oficialios pozicijos. Atstovų rūmų ginkluotųjų pajėgų komiteto pirmininkas respublikonas Mike'as Rogersas pradėjo oficialų tyrimą.

Agentūra aiškina, kad JAV gynybos sekretoriaus pareigos reikalauja, kad jis visada būtų pasirengęs reaguoti į bet kokią nacionalinio saugumo krizę.

„Tai apima nuolatinį pasirengimą užmegzti saugų ryšį su kitais pareigūnais gresiančios branduolinės atakos atveju, o tai būtų sunku padaryti būnant reanimacijos skyriuje“, – pabrėžiama leidinyje.

 

Kai kurie žinomi respublikonai, įskaitant Donaldą Trumpą, paragino nušalinti Pentagono vadovą iš pareigų. Tačiau, kaip rašo „Reuters“, Joe Bideno administracija stengiasi numalšinti politinį šurmulį, kilusį po to, kai tapo žinoma, kad prezidentas nežinojo apie Austino hospitalizavimą sausio 1–4 dienomis.

Pentagonas teigė, kad keturių žvaigždučių generolas, vadovavęs kariams Irake, neplanuoja trauktis, o Baltieji rūmai savo ruožtu pareiškė, kad Bidenas nesiekia jo nušalinti.

„Valstybės sekretorius ir toliau koncentruojasi į savo pasveikimą, bet dar svarbiau – į gynybos sekretoriaus pareigų vykdymą ir tautos apsaugą“, – sakoma Pentagono atstovo spaudai generolo majoro Patricko Ryderio pranešime.

Kas žinoma apie Lloydo Austino ligą

 

Pentagonas iš pradžių teigė, kad Austinui gruodį atliktas gydymas buvo įprasta medicininė procedūra. Tačiau sausio 1 d. Austinas greitosios pagalbos automobiliu buvo nuvežtas į Karo medicinos centrą, kai jam išsivystė prostatos vėžio gydymo komplikacijos. Sausio 2 dieną Austinas buvo perkeltas į reanimacijos skyrių.

Vadovaujantys gydytojai pateikė optimistines Austino išgijimo prognozes, tačiau perspėjo, kad jo pasveikimas gali užtrukti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(2)
(3)

Komentarai (2)