Baisiau nei branduolinis ginklas. Putinas ruošiasi apokalipsei  ()

Buvęs Jungtinės Karalystės cheminių ginklų divizijos vadovas Hamishas de Brettonas-Gordonas pažymėjo, kad jei Vakarai neapginkluos Ukrainos, po kelerių metų prasidės karas tarp Rusijos ir NATO.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje sklando gandai, kad ji netrukus gali pradėti ryžtingą puolimą Ukrainoje, kad karo eigą pakreiptų savo naudai. Šiuo metu Rusijoje vieninteliai ginklai, galintys tai padaryti, būtų taktiniai branduoliniai ginklai arba jie planuoja kokią nors cheminę ar biologinę ataką, „The Telegraph“ rašo buvęs Jungtinės Karalystės cheminių ginklų dalinio vadovas Hamishas de Brettonas-Gordonas.

Vakarų dėmesiui labiau krypstant į rinkimus Jungtinėje Karalystėje ir JAV, karas Ukrainoje dingsta iš pirmųjų puslapių. Nors daug kas Vakaruose karą Ukrainoje apibūdina kaip beviltišką, Kremlius taip nemano. Dabar Maskvoje sklando gandai, kad netrukus gali būti pradėtas ryžtingas puolimas, kuris karo eigą pakreips Rusijos naudai.

Rusija žvalgosi po pasaulį, ieškodama dronų ir amunicijos, o Ukraina ieško ir prašo artilerijos sviedinių ir raketų.

Kai Vokietijos kancleris Scholzas ragina Europos Sąjungą padaryti daugiau, kai jis pats negali tiekti Ukrainai šimtų „Leopard 2“ tankų, kurių jai taip reikia, Rusija juda prie totalinio karo ir jos viešosios išlaidos ir ekonomika vis labiau priklauso nuo karinės mašinos poreikių. Kontrastas tarp Rytų ir Vakarų negali būti ryškesnis; Rusija susitelkusi, o mes – ne“, – situaciją vertina de Brettonas-Gordonas.

 

Putinui netrukus gali tekti pademonstruoti sėkmę. Kovo mėnesį vyksiantys prezidento rinkimai bus netikri, nes opozicija uždaryta ir pašalinta, bet Putinas dar atsimena birželį įvykusį maištą ir kaip jį palaikė žmonės. Atakos Rusijos teritorijoje irgi gali priversti civilius galvoti apie pamainą Putinui. Todėl Putinas ieškos greitos sėkmės, kad būtų ką švęsti prieš rinkimus. Hamishas de Brettonas-Gordonas baiminasi, kad tai gali būti taktinių branduolinių, cheminių ar biologinių ginklų panaudojimas.

(16)
(9)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: