„Nė vieno atvejo per 6 mėn.“ Galingas smūgis Maskvai. Ką daro Kazachstanas  ()

Astana pranešė, kad ES yra patenkinta bendradarbiavimo su Kazachstanu lygiu Rusijos Federacijai taikomų sankcijų laikymosi klausimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kazachstano valdžia nusprendė pribaigti sužeistą žvėrį. Šalis paskelbė, kad 100 % laikosi Vakarų sankcijų, taikomų Rusijai. Per pastaruosius metus nė viena Kazachstano įmonė nepažeidė Europos Sąjungos sankcijų režimo Rusijos Federacijai.

Atitinkamą pareiškimą padarė Kazachstano prekybos ir integracijos ministerijos vadovas Armanas Šakalijevas, kurio žodžius citavo Kursiv.kz.

Ministras priminė ES specialiojo pasiuntinio sankcijų klausimais Davido O’Sullivano vizitą respublikoje praėjusių metų lapkritį. Tos kelionės metu, anot Šakalijevo, Europos pareigūnas išreiškė pasitenkinimą bendradarbiavimo su Astana lygiu eksporto kontrolės klausimais ir Maskvai taikomų apribojimų laikymusi.

Pasak ministro, Kazachstano pusė ir Briuselis palaiko nuolatinį ryšį, ir nuolat atnaujina produktų sąrašą, kuriam taikoma eksporto kontrolė. Tokie koregavimai atliekami atsižvelgiant į sankcijų sąrašų pakeitimus.

 

„Įmonių, kurios pažeidžia sankcijas ir patenka po Vakarų partnerių padidinamuoju stiklu, iš tikrųjų jau nėra šešis mėnesius“, – pabrėžė pareigūnas.

Ministras pridūrė, kad prie Vyriausybės yra speciali komisija, kuri užsiima pažeidimų nustatymu, o kontrolės sistema sukurta taip, kad Kazachstanas laikytųsi tarptautinių įsipareigojimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(324)
(3)
(321)

Komentarai ()