„Neteisėta“. Kremlius sureagavo į JAV ir JK karo veiksmus  ()

Rusijos prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas pasmerkė smūgius Jemenui ir apkaltino Vašingtoną ir Londoną tarptautinės teisės pažeidimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius smerkia Jungtinių Amerikos Valstijų ir Didžiosios Britanijos smūgius husių taikiniams Jemene. Tai pareiškė Rusijos Federacijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas, rašo portalas „Interfax“.

„Mes juos smerkiame“, – apie smūgius Jemenui sakė Peskovas.

Peskovas pažymėjo, kad JT Saugumo Taryba priėmė rezoliuciją, reikalaujančią nedelsiant nutraukti husių atakas prieš laivus Raudonojoje jūroje, tačiau Maskva jai nepritarė.

Ketvirtadienį (sausio 11 d.) priimtoje JT Saugumo Tarybos rezoliucijoje „reikalaujama, kad husiai nedelsiant nutrauktų visas tokias atakas, kurios trukdo pasaulinei prekybai, pažeidžia laivybos teises ir laisves bei pažeidžia regioninę taiką ir saugumą“.

Už rezoliuciją balsavo 11 Saugumo Tarybos narių. Rusija, Kinija, Mozambikas ir Alžyras susilaikė.

 

„Priimta rezoliucija nesuteikia jokios teisės atakuoti, taigi, tarptautinės teisės požiūriu, karo veiksmai yra neteisėti“, - pareiškė Peskovas.

Prieš balsavimą Rusija siūlė padaryti tris dokumento pataisas, tačiau jos buvo atmestos.

Tuo pat metu Peskovas pareiškė, kad Maskva neva ne kartą ragino husius atsisakyti atakų prieš tarptautinius prekybos laivus Raudonojoje jūroje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(11)
(-11)

Komentarai ()