175 000 000 eurų. Europos Komisija su EIF sukūrė Gynybos srities nuosavo kapitalo priemonę. Skatins investicijas į gynybos inovacijas  ()

Europos Komisija ir Europos investicijų fondas sukūrė Gynybos srities nuosavo kapitalo priemonę, kad paskatintų investicijas į gynybos inovacijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Komisija ir Europos investicijų fondas (EIF) sukūrė Gynybos srities nuosavo kapitalo priemonę, kad padidintų savo paramą ES gynybai ir saugumui.

Šia iniciatyva, kurią sudaro 100 mln. eurų iš Europos gynybos fondo ir papildomi 75 mln. eurų iš Europos investicijų fondo, bus gerokai padidinti EIF investavimo pajėgumai, kad per ateinančius ketverius metus būtų galima remti privataus kapitalo ir rizikos kapitalo fondus, kurių strategija apima gynybai svarbias technologijas.

Tikimasi, kad ši 175 mln. eurų vertės iniciatyva pritrauks papildomų privačių investicijų į pagal ją remiamus fondus ir taip iš viso bus sutelkta apie 500 mln. eurų paramos Europos įmonėms.

 

Gynybos srities nuosavo kapitalo priemonės tikslas – skatinti privačių fondų, investuojančių į gynybos inovacijas, ekosistemos plėtrą. Iniciatyva bus orientuota į technologijas, turinčias dvejopos paskirties potencialą, kai technologiją galima taikyti tiek civiliniais, tiek gynybos tikslais, siekiant toliau remti ES saugumą, kaip nustatyta programos „InvestEU“ tiksluose.

Naująją finansavimo galimybę papildys pajėgų stiprinimas, skirtas padėti valdytojams plėtoti ir valdyti savo fondus.

Iniciatyva stiprinamas Europos Komisijos ir Europos investicijų fondo bendradarbiavimas remiant aerokosminę ir gynybos ekosistemą, pradėtas 2022 m. sausio mėn. įsteigus CASSINI fondą, skirtą investicijoms į kosmoso bendroves skatinti.

 

Naujoji gynybos srities nuosavo kapitalo priemonė visiškai atitinka 2023 m. gruodžio mėn. Europos Vadovų Tarybos raginimą didinti EIB grupės paramą Europos saugumui ir gynybai, vadovaujantis 2022 m. pradėta įgyvendinti ir 2023 m. birželio mėn. atnaujinta Strategine Europos saugumo iniciatyva.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()