Nurodymai iš Maskvos. Naujoje šalyje ruošia „klaidingos vėliavos operaciją“  ()

Anot analitikų, Padniestrėje buvo pranešta, kad Moldova tariamai ruošia kovines grupes svarbių objektų sunaikinimui ir sabotažui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija gali rengti provokaciją Padniestrėje, kad destabilizuotų padėtį Moldovoje. Yra tikimybė, kad ruošiamasi „klaidingos vėliavos operacijai“ (false flag). Tai pranešė Amerikos karo studijų instituto (ISW) analitikai.

Sausio 12-osios ataskaitoje teigiama, kad Padniestrės valstybės saugumo tarnyba (MGB) jau paskelbė pranešimą spaudai, kuriame teigiama, kad Moldova neva rengia specialias kovines grupes, kuriose yra daugiau nei 60 žmonių, kurios reikalingos kritiniams objektams sunaikinti, karinių operacijų objektams sabotuoti ir nužudyti ar sučiupti aukšto rango Padniestrės pareigūnus.

Analitikai pažymėjo, kad MGB yra organizacija, kurią daugiausia sudaro rusai. Paprastai jis suprantamas kaip tiesiog Rusijos Federacijos Federalinės saugumo tarnybos (FSB) skyrius. Instrukcijas ji tikriausiai gauna tiesiai iš Maskvos.

 

Ataskaitoje teigiama, kad MGB ir Padniestrės pareigūnai anksčiau buvo padarę panašius, bet ne tokius eskaluojančius pareiškimus. Tikriausiai tokiu būdu Kremlius nori sukurti informacines sąlygas Moldovos destabilizacijai ir pateisinti bet kokias būsimas Rusijos kampanijas šiame regione.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(13)
(-8)

Komentarai ()