Didžiulė problema. „Jei jos neišspręsime, pralaimėsime karą“  ()

Karo ekspertas Grigorijus Tamaras aiškino, kad mobilizacijos klausimą reikia išspręsti kuo greičiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien Ukraina turi tris dideles problemas: karininkų trūkumą, neišspręstą mobilizacijos klausimą ir būtinybę pradėti masinę ginklų ir amunicijos, reikalingų užsitęsusiam karui, gamybą.

Tai interviu „Novin Factory“ pareiškė karo ekspertas Grigorijus Tamaras.

Pirma, karo analitikas teigė, kad Ukrainai reikia kvalifikuoto karinio personalo. Geriau karininkus mokyti užsienyje, tose šalyse, kuriose Ukrainos sąjungininkai yra pasirengę suteikti tokią pagalbą.

Tada Grigorijus Tamaras perspėjo ukrainiečius, kas bus neišsprendus mobilizacijos klausimo: „Pirmas dalykas yra personalo klausimas. Antras dalykas – reikia mobilizacijos ir su tuo yra didelių problemų. Nežinau, kaip išspręsi šią problemą, bet jei jos neišspręsime, pralaimėsime karą“.

„Reikia, kad vyriausybė visiškai persvarstytų savo socialinę sutartį su žmonėmis. Vyriausybė turi rasti savyje vidinės jėgos ir išteklių, kad įtikintų žmones, kad valdžia galima pasitikėti. Jei valdžia negali sukurti šių mechanizmų, tada tai yra didelė problema. Trečia problema, apie kurią kalbu nuo antrosios karo savaitės, yra ta, kad jei nepradedi gaminti ginklų ir amunicijos, tada ilgainiui nelaimėsi karo“, – pridūrė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(0)
(20)

Komentarai ()