„Vakarai išdavė Kyjivą“. JAV privers Zelenskį pakeisti karo strategiją. Ką skelbia „Bloomberg“  ()

Kremliaus lyderis Vladimiras Putinas taip pat suprato taktinius gynybos pranašumus ir laukia JAV rinkimų, tikėdamasis, kad sugrįš Donaldas Trumpas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasaulio ekonomikos forume Davose JAV privers Ukrainą pereiti nuo puolimo prie gynybos. Šį pokalbį su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu ves JAV patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake Sullivanas. Apie tai rašo „Bloomberg“.

Pažymima, kad Baltieji rūmai nori, kad Ukraina pakeistų savo kovos su Rusijos okupantais strategiją.

„Zelenskis supranta, kodėl tai prasminga, nors jis nenori to girdėti ar apie tai kalbėti viešai. Taigi jis turėtų pasakyti Sullivanui ir atsakyti Bidenui – ir priminti JAV Kongresui – kad Ukraina gali tinkamai gintis tik tuo atveju, jei JAV ir jos sąjungininkai garantuos, kad ji turi reikiamų priemonių“, – rašoma leidinyje.

„Bloomberg“ taip pat pažymi, kad norėdamas išlaikyti kovinę dvasią Ukrainoje, kur jau 2 metus vyksta plataus masto karas, Zelenskis mano, kad jam reikia ir toliau neigti, kad karas dabar atsidūrė aklavietėje, kaip teigia Valerijus Zalužnas.

„Ukrainos kontrpuolimas nepavyko. Rusai per gerai įsitvitino, o ukrainiečiai prarado per daug karių ir iššvaistė per daug amunicijos, ypač oro gynybai nuo negailestingų Rusijos raketų. Puolimas visada yra sunkesnis nei gynyba, bet Ukrainai tai dabar negalioja“, – rašo laikraštis.

 

Teigiama, kad Putinas suprato ir taktinius gynybos pranašumus ir laukia JAV rinkimų 2024 metų lapkritį, tikėdamasis, kad Donaldas Trumpas grįš į Baltuosius rūmus ir jie susitars. Taip pat Rusijos Federacijoje karo pramonė perėjo prie „pilnų pajėgumų“, tuo tarpu Ukraina turi mažiau išteklių, o Vakarų partnerių entuziazmas mažėja.

„Šia prasme šokiruoja, kiek Vakarai jau išdavė Kyjivą“, – teigia „Bloomberg“.

 

Straipsnyje pažymima, kad pokalbio metu Zelenskis ir Sullivanas sutiks, kad puolimo tęsinys nėra prasmingas.

„Taigi Zelenskis turėtų pašnibždėti Sulivanui tai, ką jie jau žino: žinoma, mes nustosime varyti savo  „Abrams“, „Leopard“ ir „Challenger“ tankus per purvynus ir apkasus, kol rusai iš viršaus spiečiais siunčia bepiločius. Vietoj to, mes stengsimės laikytis to, ką dar turime, net jei mūsų tautiečiai okupuotoje Ukrainos dalyje manys, kad mes juos paliekame rusų šeimininkams“, – rašoma leidinyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(13)
(-6)

Komentarai ()