F-35 grasina pralaužti bet kokią priešlėktuvinę gynybą. Gaus naujausią žvėrį AGM-88G  ()

AGM-88G antiradarinė raketa turi kai kuriuos komponentus iš ankstesnės versijos, tačiau turi patobulintą navigacijos sistemą ir slaptą technologiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Gynybos departamentas suteikė „Lockheed Martin“ 97,3 mln. USD vertės sutarties pratęsimą dėl žemė-oras antiradarinės raketos (HARM) integravimo į F-35A/B/C lėktuvą. Tai praneša „Naval Technology“.

Ekspertai pažymi, kad toks sprendimas suteiks naikintuvams pranašumą, kurį sudaro didesnis raketos nuotolis, kuris yra daugiau nei 130 km, o tai leidžia raketai pataikyti į taikinius iš saugaus atstumo.

Kitas būdingas AGM-88G bruožas yra patobulinta navigacijos sistema. Skirtingai nuo AGM-88E ir AGM-88F, kuriuose naudojama inercinė navigacija ir GPS, AGM-88G yra įrengtas milimetrinių bangų radaras.

Raketa taip pat pasižymi padidintu išgyvenamumu. Jos konstrukcijoje yra daug funkcijų, skirtų atremti priešo oro gynybą, įskaitant slaptą technologiją, sumažinančią radaro aptikimą, ir elektronines atsakomąsias priemones (ECCM), skirtas kovoti su perėmimo bandymais.

AGM-88G turi kai kuriuos komponentus iš ankstesnės versijos, AGM-88E. Tuo pačiu metu raketa gavo naują dviejų impulsų variklį vietoj tiesioginio reaktyvinio lėktuvo, naują raketos slaptą korpusą ir naują uodegą su stabilizatoriais, kurie veikia kaip vairai.

 

Galiausiai, AGM-88G turi patobulintą kovinę galvutę, palyginti su jo pirmtakais. Ši pažangi kovinė galvutė sukurta taip, kad būtų mirtingesnė ir efektyvesnė prieš platesnį taikinių spektrą, įskaitant įtvirtintas struktūras ir pažangias priešo oro gynybos sistemas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(2)
(79)

Komentarai ()