Pasaulio Bankas - „Rusija skolinga 400 000 000 000 $.“ Ką darys Putinas  ()

V. Zelenskis pakartojo, kad Rusija turi sumokėti už savo invaziją ir paragino konfiskuoti įšaldytą Rusijos turtą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikras teisingumo atkūrimas reiškia, kad atsakingi visi asmenys už visapusiško karo prieš Ukrainą pradžią – nuo Rusijos karių iki Rusijos lyderių, įskaitant Vladimirą Putiną, sako Ukrainos generalinis prokuroras Andrijus Kostinas, praneša „UkrInform“.

Nuo pat pirmųjų Rusijos karo prieš Ukrainą dienų Ukrainos ir tarptautiniai ekspertai pradėjo kelti klausimus dėl Rusijos nusikaltėlių patraukimo atsakomybėn. Liepos 14 d. kalbėdamas Hagoje Ukrainos užsienio reikalų ministras D. Kuleba pasiūlė sukurti specialųjį tribunolą, kuris patrauktų baudžiamojon atsakomybėn Rusijos karines ir politines administracijas už Ukrainoje įvykdytus nusikaltimus.

A. Kostino teigimu, specialaus tribunolo, tiriančio Rusijos nusikaltimus Ukrainai, sukūrimui jau pritarė daugiau nei 40 šalių.

„Tikras teisingumo atkūrimas reikalauja visapusiško požiūrio. Mes tai vadiname „Visapusės atsakomybės tinklu“. Visapusiška – nes ji reiškia atsakomybę už visus karo nusikaltimus, nusikaltimus žmoniškumui, genocidą ir agresiją. Tai taip pat apima mūsų valstybei ir visiems nukentėjusiems padarytos žalos atlyginimą.

Tai reiškia bausmės neišvengiamumą visų lygių nusikaltėliams – nuo paprastų karių iki Rusijos režimo lyderių ir asmeniškai V. Putino“, – sakė A. Kostinas.

 

Generalinis prokuroras teigia, kad specialiojo tribunolo įkūrimas yra itin svarbus siekiant visapusiško tinklo funkcionalumo.

Jis taip pat priminė, kad Pasaulio banko skaičiavimais, Ukrainos nuostoliai dėl Rusijos agresijos siekia 400 mlrd. dolerių.

„Taip pat dokumentuojame ir vertiname žalą aplinkai. Šiuo metu aptariama apie 50 mlrd. dolerių suma.

Tačiau šis įvertinimas, atliktas praėjusių metų viduryje, kasdien didėja“, – pabrėžė A. Kostinas ir pridūrė, kad kiekvienas nukentėjęs asmuo turėtų gauti kompensaciją šalies agresorės sąskaita.

 

Be to, generalinis prokuroras pabrėžė, kad Davose Ukrainos delegacija pristatė antrąjį „Taikos formulės“ punktų rinkinį: Rusijos kariuomenės išvedimas, karo veiksmų pabaiga, teisingumo atkūrimas, aplinkos saugumas, eskalacijos ir agresijos pasikartojimo prevencija.

„Kitaip tariant, visų 10 formulės punktų aptarimas jau baigtas“, – apibendrino A. Kostinas.

2024 m. sausio 16 d. Ukrainos prezidentas V. Zelenskis dalyvavo Pasaulio ekonomikos forume Davose (Šveicarija).

Jis pakartojo, kad Rusija turi sumokėti už savo invaziją ir paragino konfiskuoti įšaldytą Rusijos turtą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(309)
(0)
(309)

Komentarai ()