Darosi labai karšta! Gresia naujas karas. Pakistanas smogė atgal Iranui. Kas vyksta  ()

Aukštas saugumo pareigūnas sakė, kad šalis surengė išpuolius prieš mažiausiai septynias stovyklas, kurias naudojo beludžių separatistai. Tam buvo naudojami oro pajėgų naikintuvai ir dronai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-18 Darosi labai karšta! Gresia naujas karas. Pakistanas smogė atgal Iranui. Kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pakistanas surengė daugybę „labai koordinuotų ir tikslių“ karinių smūgių prieš teroristus pietryčių Irane. Per išpuolį žuvo keli kovotojai.  Apie tai ketvirtadienį, sausio 18 d., pranešė šalies Užsienio reikalų ministerijos spaudos tarnyba.

„Šį rytą Pakistanas surengė daugybę labai koordinuotų ir tikslinių tikslių karinių smūgių prieš teroristų slėptuves Irano Sistano-Balučistano provincijoje. Per žvalgybinę operaciją „Marg Bar Sarmachar“, žuvo nemažai teroristų“, – pranešė agentūra.

Užsienio reikalų ministerija pabrėžė, kad atitinkami smūgiai yra „Pakistano pasiryžimo apsaugoti savo nacionalinį saugumą nuo visų grėsmių apraiška“.

„Pakistanas ir toliau imsis visų būtinų priemonių, kad išsaugotų savo žmonių saugumą, kuris yra šventas ir neliečiamas“, – sakoma pareiškime.

Pareiškime taip pat teigiama, kad Pakistanas gerbia Irano suverenitetą ir teritorinį vientisumą, tačiau vienintelis smūgių tikslas buvo „užtikrinti paties Pakistano saugumą ir nacionalinius interesus, kurie yra svarbiausi ir kuriems negalima kelti pavojaus“.

„Iranas yra broliška šalis, o Pakistano žmonės labai gerbia ir myli Irano žmones“, – pabrėžė spaudos tarnyba.

Be to, „Reuters“, remdamasi Irano žiniasklaida, pranešė, kad kelios raketos pataikė į kaimą Sistano-Balučistano provincijoje, kuri ribojasi su Pakistanu. Per išpuolį žuvo trys moterys ir keturi vaikai.

 

Šaltinis Pakistano žvalgyboje laikraščiui sakė, kad antskrydžius surengė kariniai lėktuvai.

„Mūsų kariai smogė beludžių kovotojams Irane“, – sakė Islamabado žvalgybos pareigūnas.

Vienas aukšto rango Pakistano saugumo pareigūnas „The New York Times“, pageidavęs likti anonimiškas, sakė , kad Pakistanas smogė mažiausiai septynioms stovykloms, kuriomis naudojosi beludžių separatistai. Jis patvirtino, kad Pakistanas atakai panaudojo oro pajėgų naikintuvus ir bepiločius orlaivius.

Priminsime, kad sausio 17 d. „Reuters“ pranešė, kad Pakistanas paskelbė rimtą įspėjimą Iranui po to, kai dėl oro erdvės pažeidimo žuvo du vaikai ir buvo sužeisti kiti vietos gyventojai.

Pakistano užsienio reikalų ministerijos pareigūnas Mumtazas Zahra Balochas sakė, kad Pakistanas griežtai smerkia Irano neišprovokuotą jo oro erdvės pažeidimą.

 

Anot Irano valstybinės žiniasklaidos, jie bepiločių orlaivių ir raketų pagalba taikėsi į teroristinės organizacijos „Jaish al-Adl“ bazes Pakistane, taip pat sunaikino minėtos teroristinės grupuotės būstinę.

Sunitų kovotojų grupuotę „Jaish al-Adl“ („Teisingumo armija“) Teheranas laiko teroristine organizacija. 2023 m. pabaigoje grupuotė prisiėmė atsakomybę už išpuolį policijos nuovadoje Irano Sistano ir Beludžistano provincijoje, per kurį žuvo mažiausiai 11 policijos pareigūnų.

Tai vienas skurdžiausių Irano regionų, kuriame daugiausia gyvena sunitai beludžiai, mažuma, daugiausia šiitų apgyvendintame Irane. Grupė savo tikslu vadina geresnes gyvenimo sąlygas beludžiams Irane.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()