Prasidėjo. Rusijos žemėlapyje atsiras naujos šalys

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SPeed_FANat1c 2024-01-20 13:11
tai kada jos atsiras. Pasakymas netolimoje ateityje tai nieko nepasako. Uz 100 metu? 100 metu yra netolima atietis lyginant kiek egzistuoja zmones. kaip tie baskirai ginsis idomu irgi nuo rusu atmatu? Susikurt maza valstybele gali bet kaip ja islaikyt kad ji nebutu okupuota vel. Riektu alianso tada galingo. Bet ar nato eitu ten.
pirmas 2024-01-20 14:57
Normaliose valstybėse apsimoka būti kartu, o ne atskirai. Bet tai ne apie rusyną
gytis13 2024-01-20 16:45
Na yra klausimas kas labiau apsimoka - vienytis ar skaidytis. Pasaulio istorija rodo, kad valstybės vienijamos dėja užkariaujant, taigi prievarta. Argi yra daug pavyzdžių kai laisva valia jungiasi dvi valstybės?O po to užeina noras skaidytis. Pasaulyje jeigu nėra užkariavimų visgi yra daugiau skaidymosi
Benediktas 2024-01-20 20:21
Ne. pvz. - ES - 27 šalys, nuo 1948. Gyveni ir dirbi kur nori, tie patys pinigai, teisinė bazės pagrindai, nėra sienų, yra pagalba sunkiau besivystančioms, bet kartu išlaikai ir savo tautinius dalykus. Nori - išstoji, pvz. UK. Kad įstoti - pati valstybė dar smarkiai pasistengti, nepriima bet ko. Pvz. Ukraina. Bet ir mes ilgai negalėjome įstoti, reikėjo pasitempti. Atsivere musu prekems ES rinka, nera muitu. Apsijungiant savo noru (ne per prievarta) - turi daug privalumu. Matai, kad š - išstoji. Ne tik, kad neužkariauja, bet ir pati valstybė turi smarkiai pasitempti, kad priimti, todėl tavo teiginys yra neteisingas. Grynai vieną valstybę per prievartą versti sava - nesąmonė. Pvz. Rusija, nes visi ten vargta, etniniai regionai keikia rusus, rusai - tuos kitus etninius žmones. Visur - bardakas. Regionai negali gybenti, kaip nori patys. Centras viska sprendzia, bet centras- durnas, tiesiog vagys.
Andraika 2024-01-20 23:21
Tai ir JAV tas pats- viena valiuta, (de)centralizuotas valdymas, kiekviena valstija turi savo įstatymus. Visi laimingi.
SPeed_FANat1c 2024-01-21 09:34
kur jie ten laimingi visi. Jie net ir su iphonais nelaimingi
vanduo4 2024-01-21 17:52
Todėl, kad jie neturi gebėjimo kurti savarankišką bendruomenę: Rusiją sukūrė Mongolai suvienydami užkariautas tautas ir palikdami nuolankių rusų priežiūrai. Šie su pasitenkinimu plėšė visus ir mokėjo mokesčius Mongolams. O kai tie sugriuvo - plėšė aplinkines tautas, kol galiausiai sutiko realų pasipriešinimą Ukrainoje. - Labai panaši situacija su žydais, jie sukūrė valstybę tik po genocido, nes kažkodėl klajoklinis gyvenimo būdas bei gebėjimas nupirkti kitų sukurtus resursus, šiuolaikinėmis gyvenimo realijomis nėra efektyvūs. Deja to nesupranta Palestiniečiai, todėl ir nesugeba sukurti savo valstybės. 3 - Ir šitas evoliucinis brandos ciklas aplanko visus tik skirtingais mąstais. Silnesni išmoksta greičiau kurti patys, stipresni plėšia silpnesnius kol galiausiai sutinka rimtą pasipriešinimą. - Pagal šį dėsningumą, po Rusijos ir Kinijos grėsmės, turėtų iškilti grėsmė iš Indijos, Brazilijos bei Argentinos. - Daugiau didesnių žaidėjų kaip ir nėra. Gal Afrika arba Islamo Pasaulis? Laikas parodys.
SPeed_FANat1c 2024-02-03 22:12
nu buciau labai nustebes jei rusija ateities nebeturetu. Nu nesimato man niekaip. NOreciau kad taip butu , bet nu nematau. Tas pats ir su kinija, kol mes perkam is ju, tol jie auga. Jie turi pigios darbo jegos. Mes auginame pasalpinius, kurie ne tik kad nepadeda mums stipreti bet dar ir smukdo. Idomu ar kinijoj yra pasalpos bedarbiams. Turbut ne arba tokios kad geriau eit dirbt kad ir pigiai nei isvis nedirbt. O cia mes taip pasidarem tai paskui ir atsiliekam.