„Kareiviai kraujuoja iš akių, inkstai nebeveikia.“ Katastrofa fronte. Kas vyksta (Video)  ()

Priešakines Ukrainos linijas užgriuvo žiurkės ir pelės, tarp karių platindamos ligas, kurios paralyžiuoja jų kovinius gebėjimus. Tai primena siaubingas sąlygas apkasuose per Pirmąjį pasaulinį karą, praneša CNN.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kareivis, pravarde Kira, prisimena, kaip pernai rudenį jos batalioną užklupo „pelių epidemija“ per kautynes ​​pietiniame Zaporižios regione.

„Įsivaizduokite, kad einate miegoti, o naktis prasideda nuo to, kad pelė įsiropščia į kelnes ar megztinį, sukandžioja pirštų galiukus ar ranką. Priklausomai nuo to, kaip jums pasisekė, miegate dvi ar tris valandas“, - CNN sakė Kira.

Ji apskaičiavo, kad keturiems kareiviams skirtame apkase buvo apie tūkstantis pelių. „Mus aplankė ne pelės. Mes buvome jų svečiai“, - pridūrė jis.

Ukrainos ir Rusijos karių socialiniuose tinkluose pasidalyti vaizdo įrašai atskleidžia „pelių epidemijos“ mastą fronto linijose. Pelės ir žiurkės sėlina po lovomis, kuprinėse, generatoriuose, drabužių kišenėse ir pagalvių užvalkaluose. Viename vaizdo įraše matyti, kad pelės skrenda iš rusiško minosvaidžio kaip kulkos iš ginklo.

„Pelių epidemija“ Ukrainos fronte

Gruodį Ukrainos karinė žvalgyba pranešė apie „pelių epidemijos“ protrūkį daugelyje Rusijos dalinių aplink Kupjanską Charkivo srityje. Ataskaitoje prieita prie išvados, kad pelės platina ligas „įkvepiant dulkes iš pelių išmatų arba nurijus pelių išmatas su maistu“.

 

CNN pranešė, kad negalėjo patikrinti šių pranešimų, tačiau, anot Ukrainos kariuomenės, ligos simptomai yra karščiavimas, išbėrimas, žemas kraujospūdis, kraujavimas iš akių, vėmimas ir, kadangi liga pažeidžia inkstus, kankina stiprus nugaros skausmas ir šlapinimosi problemos.

Dėl to, kaip teigia Ukrainos žvalgyba, „pelių epidemija“ gerokai sumažino Rusijos karių kovinius pajėgumus. Ar tai panašiai paveikė Ukrainos karius, nenurodyta.

CNN pranešė, kad Ukrainos žvalgybos pranešimai primena Pirmąjį pasaulinį karą, kai pūvančios šiukšlių ir lavonų krūvos leido „tranšėjos žiurkėms“ sparčiai veistis. Žiurkės yra naktiniai padarai, todėl jos aktyvios kai kariai bando pailsėti, o tai sukelia didelį stresą.

Kaip iš I pasaulinio karo

 

Pirmojo pasaulinio karo metu žiurkių populiacija smarkiai išaugo, nes konfliktas sustingo apkasuose. Baiminamasi, kad Rusijos kare Ukrainoje nutiko tas pats, rašo CNN.

„Kova su graužikais turėtų būti organizuota, o ne pasikliauti kariais ir savanoriais, kurie neįsivaizduoja, kaip su jais elgtis. Tai blogai. Juk tai kariuomenės kovinių pajėgumų reikalas. Turime pasirūpinti savo kariais“, - CNN sakė vienas Ukrainos karys.

Pelės ne tik platina ligas tarp karių, bet ir naikina karinę bei elektros įrangą. Kira užsiminė, kad Zaporižioje dirbant ryšininku ir liekant atskirai nuo kitų kovinių dalinių, jis pamatė, kad pelės „sugebėjo patekti į metalines dėžes ir sukandžioti laidus“, sutrikdė ryšį.

„Jos viską sukramtė: radijo imtuvus, stiprintuvus, laidus. Pasak kario, pelės pateko į automobilius ir graužė elektros laidus, neleisdamos užvesti automobilių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(8)
(8)

Komentarai ()