Ukraina traukiasi. Kas nutiko (Video)  ()

Ukrainos kariai pasitraukė iš Krochmalnės kaimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai pasitraukė iš Krochmalnės kaimo, esančio prie greitkelio Kupjanskas-Svatovas. Tai nacionalinio teletono eteryje pareiškė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Sausumos pajėgų vadovybės atstovas spaudai pulkininkas leitenantas Volodymyras Fitjo.

Jis paaiškino, kad 2022 metais Krochmalnė buvo kontroliuojama Rusijos karių, vėliau buvo išlaisvinta per Ukrainos gynybos pajėgų Charkivo kontrpuolimo operaciją, o dabar kaimas vėl yra Rusijos okupacijoje.

Fitjo pažymėjo, kad karių išvedimas buvo svarbus žingsnis siekiant išsaugoti Ukrainos karių gyvybes.

„Krochmalnė – tai kaimas, kuriame iki didelio masto karo pradžios gyveno 45 žmonės. Sakykime taip: ten buvo penki namai. Ir šiuos penkis namus sugriovė Rusijos agresorius. Mūsų tikslas – išgelbėti Ukrainos gynėjų gyvybes, jų pozicijos buvo perkeltos į paruoštas atsargines pozicijas, kur jie dabar toliau laiko gynybą“, – sakė Fitjo.

 

Anot jo, tai grėsmės kaimyniniams padaliniams nekelia. Jis mano, kad tai laikinas reiškinys dėl nuolatinių fronto linijos pokyčių, kai kelių šimtų metrų teritorijos užgrobimas ar praradimas nėra dideli įvykiai, į kuriuos verta sutelkti dėmesį.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(146)
(7)
(139)

Komentarai ()

Susijusios žymos: