[ŽT] „Jūs per daug padedate Ukrainai.“ Rusija išreiškė pasipiktinimą. Grasina „atsakyti tuo pačiu“  ()

Penktadienį Rusija iškvietė Prancūzijos ambasadorių Maskvoje ir pateikė oficialų skundą dėl tariamo didėjančio jo šalies dalyvavimo kare Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis žingsnis žengtas praėjus kelioms dienoms po to, kai Maskva, nepateikdama įrodymų, pareiškė, kad per smūgį šiaurės rytiniame Charkovo mieste nukovė grupę prancūzų samdinių.

„Sausio 19 d. Prancūzijos ambasadorius P. Levy buvo iškviestas į Rusijos užsienio reikalų ministeriją ir jam buvo pateikti parodymai apie didėjantį Paryžiaus įsitraukimą į konfliktą dėl Ukrainos“, - skelbiama Rusijos užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Maskva nurodė, kad per antradienio ataką Charkove, kurį Rusijos pajėgos reguliariai apšaudo nuo 2022 m. vasario, žuvo dešimtys kovotojų.

Kijevas nurodė, kad per išpuolį buvo sužeista keliolika civilių ir kad buvo apgadinti gyvenamieji pastatai.

Prancūzijos užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį paneigė, kad Ukrainoje yra jos samdinių, o jos atstovas spaudai atmetė šį teiginį kaip dar vieną netikusią Rusijos manipuliaciją.

 

Prancūzija yra viena iš ištikimiausių Ukrainos sąjungininkių po Rusijos invazijos, o Prezidentas Emanuelis Makronas šią savaitę paskelbė, kad Paryžius nusiųs Ukrainai dešimtis ilgojo nuotolio raketų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(286)
(8)
(278)

Komentarai ()

Susijusios žymos: