Lenkiškas dronas atakavo rusų oro gynybos sistemą ir pats vos nebuvo numuštas (Video)  ()

Lenkų dronas padeda ukrainiečiams kovoti su Rusijos pajėgomis. Lenkijos bendrovės „WB Electronics“ ir Karinio ginkluotės technologijų instituto sukurtasdronas-kamikaze neseniai sėkmingai atakavo Rusijos oro gynybos sistemą „Tor“. Ta oro gynybos sistema netgi pabandė numušti droną, kuris į ją lėkė, bet nepataikė ir netrukus buvo sunaikinta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkiškas dronas „Warmate“ padėjo ukrainiečiams sunaikinti rusų trumpojo nuotolio oro gynybos sistemą „Tor“. „Warmate“ yra  bendrovės „WB Electronics“ ir Karinio ginkluotės technologijų instituto sukurtas dronas. Lenkija, žinoma, yra viena iš pagrindinių Ukrainos rėmėjų ginkluote, o dronai šiame kare yra nepaprastai svarbūs. Ukraina daug savo naudojamų dronų pasigamina pati, bet pažangesnių sistemų vystymui ir gamybai dabar nėra laiko ar resursų. O „Warmate“ yra labai pajėgus ginklas.

Įdomu, kad artėdamas prie oro gynybos sistemos „Tor“ lenkiškas dronas pats tapo taikiniu. Oro gynybos sistema pabandė apsiginti, bet jos paleista raketa nepataikė:

Gali būti, kad „Warmate“ yra per mažas taikinys „Tor“ sistemai, kuri buvo kuriama nuo 1975 metų ir tarnybą pradėjo 1986-aisiais. Kitaip tariant, „Tor“ raketos gali būti nepakankamai tikslios numušti mažą droną. Tiesa, „Tor“ sistema buvo kuriama sparnuotosioms raketos numušti, bet jos yra didesnės nei „Warmate“. Teigiama, kad šią ataką įvykdė Ukrainos Vyriausiojo žvalgybos direktorato operatoriai.

 

„Warmate“ Ukrainoje naudoja 15-osios atskirosios artilerijos žvalgybos brigados kariai. „Warmate“ sveria vos 5,5 kilogramus, todėl yra lengvai transportuojamas. Jo maksimalus greitis yra daugiau nei 150 km/val. Laukdamas taikinio jis ore gali išsilaikyti apie 70 minučių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(34)
(0)
(34)

Komentarai ()