[ŽT] „Šito nesitikėjo niekas.“ Kam „Abrams“ naudojami Ukrainoje. Unikalios tanko galimybės  ()

Ukrainos kariai „Abrams“ tankus naudoja tam, kad padėtų kitiems tankams geriau „matyti“ ir kovoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Forbes“ rašo, kad nors Ukrainoje „Abrams“ pasirodė pernai, internete vis dar nėra daug nuotraukų ar vaizdo įrašų, kuriuose būtų matomi šie tankai fronte. Taip yra dėl ukrainiečių naudojamos taktikos - „Abrams“ naudojami ne kaip tankai, o kaip stebėjimo įrankis kitoms mašinoms palaikyti.

„Abrams“ turi geriausius jutiklius iš visų Ukrainos tankų“, – pažymi „Forbes“. Tai daugiausia lemia SADA-II terminė vaizdo sistema. Jos dėka beveik 70 tonų sveriantis „Abrams“ naktį gali atpažinti taikinius iki 8 km atstumu. Palyginti, atnaujintas rusiškas T-72B naktį taikinius mato 2 km atstumu. Tai yra toliau nei bet kuris kitas tankas, pasirodęs fronte Ukrainoje nuo karo pradžios.

„Abrams“, aišku, leidžia identifikuoti priešo dalinius ir dieną. Dėl savo unikalių stebėjimo galimybių „Abrams Ukrainoje naudojami ne tik kaip tankai, o kaip jutiklių platforma, skirta rinkti informaciją netoliese veikiantiems tankams. Tai yra labai svarbu, bet kartu tai lemia tai, kad ukrainiečiai nenori rizikuoti savo turimomis „Abrams“ pajėgomis ir laiko juos toliau nuo kontakto linijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(71)
(5)
(66)

Komentarai ()