„Rusams karas neįdomus. Tai tik pradžia“  ()

„Užsiimti politika tiesiog tapo pernelyg pavojinga.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų žurnalistas Andrejus Okun savo „Telegram“ kanale rašo, kad Kremlius patyrė ideologinę nesėkmę. Jis mano, kad tai tik pradžia.

Atėjo laikas padaryti Rusijos valdžiai nemalonią išvadą: rusams karas neįdomus. Bachmutu nesižavima, Avdijivka nerūpi, Charkivo, Kyjivo ir Odesos apšaudymai nedomina, net Rusijos armijos užgrobtas kaimas – neįdomu. Visa tai yra toli nuo pilietinių interesų periferijos.

„SVO“ daugumai rusų dabar kaip niūrus fonas, šiek tiek nuobodus, nes kelia negatyvias emocijas. Ir tai galima laikyti ideologine Putino režimo nesėkme. Valdžia taip ir nesugebėjo paskatinti Rusijos gyventojų aktyviai remti „specialiąją operaciją“.

Žinoma, režimui naudinga, kai žmonės iš principo stengiasi nepastebėti to, kas vyksta kažkur tolimame Donbase. Tačiau gyventojų pasyvumas šioje patriotinėje srityje yra pernelyg ekstremalus. Ne veltui karts nuo karto kai kurie propagandistai draskosi šaukdami, kad Rusijoje žmonės neteisingi, pasyvūs ir neužjaučiantys „mūsų berniukų“.

Kas labiau domina Rusijos žmones nei karas? Nuo praėjusių metų pastebimai išaugusios benzino, kiaušinių ir visų kitų produktų kainos. Žmonės nerimauja dėl didėjančių mokesčių už komunalines paslaugas ir šildymo sistemų gedimų, kaip Maskvos srityje ar Novosibirske.

 

Kitaip tariant, rusai pradėjo daug labiau domėtis savo vidiniu gyvenimu – tai svarbiausias pastarųjų sunkių dvejų metų politikos rezultatas. Tam įtakos turėjo ir karas: užsiimti politika tiesiog tapo pernelyg pavojinga. Dabar jau nebeaišku, ką ir kaip sakyti, kad nekiltų įtarimų dėl Tėvynės išdavimo, tačiau kritikuoti regionų kunigaikščius vis dar galima. Tad nenuostabu, kad antrųjų „specialiosios operacijos“ metų pabaigoje karas pasitraukė toli į antrą planą. Tai tik pradžia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(86)
(0)
(86)

Komentarai ()

Susijusios žymos: