„Visiškas šlamštas. Tai grėsmė ukrainiečiams“. Žurnalistai pakraupę. Ką siunčia Vokietija  (1)

BILD ekspertas teigia, kad „Sea King Mk.41“ sraigtasparniams jau 50 metų, o dar 2014 metais vienai skrydžio valandai prireikė 120 valandų išankstinės šių sraigtasparnių priežiūros.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-25 „Visiškas šlamštas. Tai grėsmė ukrainiečiams“. Žurnalistai pakraupę. Ką siunčia Vokietija  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietija pirmą kartą suteiks Ukrainai karinius sraigtasparnius „Sea King“. Analitikas Julianas Röpke juos laiko „grėsme Ukrainos kariams“. Apie tai rašo BILD.

Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistoriusas sakė, kad Berlynas Kijevui perduos 6 sraigtasparnius „Sea King Mk.41“ su reikiamais komponentais. Jis taip pat informavo, kad jais skristi ukrainiečius mokys vokiečių lakūnai. Toks sprendimas buvo priimtas Ramstein oro bazėje vykusiame susitikime.

„Sea King“ yra pasiteisinęs ir patikimas sraigtasparnis, kuris padės ukrainiečiams daugelyje sričių: nuo žvalgybos virš Juodosios jūros iki karių gabenimo. Tai pirmasis tokio pobūdžio tiekimas iš Vokietijos“, – sakė Pistoriusas.

BILD atvirų duomenų analizės ekspertas Julianas Röpke buvo sutrikęs dėl šios naujienos, nes sraigtasparniams „Sea King Mk.41“ jau 50 metų ir jų laipsniškai atsisakoma. Anot jo, dar 2014 metais vienai šių sraigtasparnių skrydžio valandai prireikė 120 valandų išankstinės priežiūros.

„Perduodame Ukrainai šlamštą. Kariaujančioje šalyje, kurioje yra nedidelis pilotų skaičius ir nepalankios oro sąlygos, tai yra absoliuti grėsmė Ukrainos karių gyvybėms“, – sakė žurnalistas.

Vokietija dar 1969 m. birželį užsakė 22 sraigtasparnius „Sea King“, kurie buvo skirti pakeisti amfibinius lėktuvus „Grumman Albatross“. Pristatymai tęsėsi nuo 1973 m. balandžio mėn. iki 1974 m. rugsėjo mėn.

 

1986–1988 metais buvo modernizuota nemažai sraigtasparnių, būtent jie gavo „Sea Skua“ raketas ir atitinkamai „Ferranti Seaspray“ radarą.

„Sea Skua“ yra Didžiosios Britanijos lengvoji „oras-žemė“ raketa, skirta kovoti su priešo laivais, kurią vėliau ją pakeitė „Sea Venom“ raketa. Oficialiai deklaruojamas nuotolis yra iki 15 km, tačiau nemažai atvirų šaltinių teigia, kad jis gali sunaikinti taikinius dideliais atstumais – iki 25 km.

2023 m. Vokietijos kariuomenėje tarnavo 11 sraigtasparnių „Sea King Mk.41“. Juos planuojama pakeisti sraigtasparniais NH90 NFH (Sea Lion).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(20)
(-11)

Komentarai (1)